Steeds meer Belgen fietsen betaald naar het werk
Goed nieuws voor de fietsers onder ons: sinds 1 mei 2023 heeft elke werknemer die naar het werk fietst recht op een belastingvrije fietsvergoeding!
Bijna iedereen krijgt extralegale voordelen. Welke je krijgt, hangt natuurlijk van je bedrijf af maar de meest voorkomende zijn een aanvullend pensioen, onkostenvergoeding, maaltijdcheques, ecocheques, een bedrijfswagen, gsm, laptop, aandelenopties enzovoort. Jobat geeft in dit dossier een overzicht van alle mogelijkheden van extralegale voordelen.
Welke zijn het populairst? En welk voordeel is jouw persoonlijke favoriet?
Goed nieuws voor de fietsers onder ons: sinds 1 mei 2023 heeft elke werknemer die naar het werk fietst recht op een belastingvrije fietsvergoeding!
Op vijf jaar tijd zijn er bijna 13% meer werknemers die terugvallen op een bedrijfswagen. In de privésector is zo’n wagen intussen ingeburgerd.
In de extralegale voordelen waar de Belg op kan rekenen, zindert het corona-effect nog na. Terwijl de tussenkomst in kosten voor woon-werkverkeer afneemt.
De Belg is minder tevreden over zijn loonpakket, terwijl zijn loon en het aantal toegekende extralegale voordelen wel stelselmatig stijgen, zo blijkt...
Wie van thuis uit kan/mag werken, kan/mag zich gelukkig prijzen. Maar heb je als telewerker recht op een thuiswerkvergoeding? En hoe groot is het bedrag?
Welke extralegale voordelen zitten in de lift … en zitten er ook gekke tussen? We zoeken het uit.
Met de fluctuerende brandstofprijzen in het achterhoofd, is je woon-werkverkeer al fietsend afleggen geen slecht plan. We fietsen samen door alle cijfers en mogelijkheden.
Een smartphone of laptop van het werk is een handig extralegaal voordeel. Maar ben je wel zo vrij om ermee te doen wat je wil?
Kan je werkgever bijdragen in de kosten voor de laadpaal en het opladen van je bedrijfswagen?
Door de hoge brandstofprijzen zoeken veel pendelaars een alternatieve of goedkopere manier om op het werk te geraken. Dit zijn de voordelen van carpooling.
Een volwaardig loon ontvangen is al tof, maar extralegale voordelen zijn toch wel de kers op de taart. Waar mag jij vandaag de dag op rekenen?
65% van de jongeren belt bijna niet meer. De reden hiervoor is belangst. Toch blijft het ouderwetse telefoongesprek nog altijd efficiënt en handig…
Ook de jongere generatie werknemers en sollicitanten is nog altijd behoorlijk geïnteresseerd in bedrijfswagens.
Het zogenoemd cafetariaplan stelt je in staat om jaarlijks je loonpakket af te stemmen op je specifieke noden en behoeften.
De Belg gebruikt steeds meer de fiets om naar het werk te gaan.
Met 5 volledig elektrische auto’s en 3 plug-inhybrides wordt de top 10 volledig gedomineerd door de stekkerwagens!
In 2023 veranderen enkele maatregelen rond je werk en loon ingrijpend. We zetten met Jobat de belangrijkste op een rijtje.
Een loonsverhoging vragen aan je werkgever blijft lastig, zeker als young graduate. Maar wat als je het echt verdiend hebt?
Je werkgever is tot op vandaag niet verplicht om een fietsvergoeding te betalen, maar daar komt binnenkort verandering in.
Betaalt je werkgever je een fietsvergoeding van maximaal 0,27 euro per kilometer dan moet je er geen belastingen of sociale lasten op betalen.