Vis kopen met je ecocheques? Dat kan!
Bijna de helft van de werknemers ontvangt ecocheques. Vaak is het uitzoeken waar je die kan gebruiken. Zeker nu de Nationale Arbeidsraad nieuwe labels invoerde.
Bijna iedereen krijgt extralegale voordelen. Welke je krijgt, hangt natuurlijk van je bedrijf af maar de meest voorkomende zijn een aanvullend pensioen, onkostenvergoeding, maaltijdcheques, ecocheques, een bedrijfswagen, gsm, laptop, aandelenopties enzovoort. Jobat geeft in dit dossier een overzicht van alle mogelijkheden van extralegale voordelen.
Welke zijn het populairst? En welk voordeel is jouw persoonlijke favoriet?
Bijna de helft van de werknemers ontvangt ecocheques. Vaak is het uitzoeken waar je die kan gebruiken. Zeker nu de Nationale Arbeidsraad nieuwe labels invoerde.
Je werkgever is in principe niet verplicht om een fietsvergoeding te betalen, tenzij dit voorzien is in een collectieve arbeidsovereenkomst...
Jobinhoud en locatie zijn de belangrijkste criteria wanneer jongeren een job kiezen. Een bedrijfswagen hoeft blijkbaar niet echt.
Wat is het verschil tussen woon-werkverkeer en een beroepsverplaatsing? En hoe zit het met de brandstofkosten?
Vanaf 1 januari 2021 worden bedrijfswagens duurder… maar ook milieuvriendelijker. Hoe komt dat en wat betekent dit voor jou?
Werkgever en werknemer maken meestal duidelijke afspraken over het gebruik van de wagen tijdens de arbeidsovereenkomst. Maar wat na ontslag?
Naast een correct loon kunnen secundaire arbeidsvoorwaarden je ook heel wat arbeidsvreugde opleveren. Kun je hierover onderhandelen en hoe pak je het aan?
Wat als je tijdelijk werkloos bent/was door corona? Krijg je dan minder maaltijd- en ecocheques?
Eén op de vijftig werkgevers biedt op dit moment een consumptiecheque aan aan zijn medewerkers. Kan jij genieten van dit extraatje?
Telewerken kan je heel wat kosten besparen. Toch moet je soms ook kosten maken om efficiënt van thuis te werken. Kun je hiervoor vergoed worden?
1,8 miljoen loontrekkenden krijgen jaarlijks tot 250 euro aan ecocheques. Wat is daar nu zo eco aan? En wat kun je er allemaal mee kopen?
De bedrijfswagen zal ook na de coronapandemie een belangrijke extralegale manier van verlonen blijven in heel wat bedrijven.
Je hebt het mobiliteitsbudget enerzijds, het cafetariaplan anderzijds. Wat zijn de voor- en nadelen van beide formules? En wat wordt de impact van telewerken?
Steeds vaker houden bedrijven bij het samenstellen van hun wagenpark rekening met de milieuvriendelijkheid. Maar wat is de groenste bedrijfswagen?
Het prima uitgebouwde openbaar vervoer en een betere fietsinfrastructuur maken Brussel een pak bereikbaarder om er te gaan werken.
Naast sportief, gezond en milieuvriendelijk, is de fiets voor woon-werkverkeer ook erg fiscaalvriendelijk.
Gemiddeld legt een werknemer in Vlaanderen 22,9 km af om van/naar zijn/haar werk te pendelen en doet hij/zij daar gemiddeld 40,8 minuten over...
Waar je werkt en hoe je naar je werk gaat, is voor iedereen anders. Net als hoe je dat ervaart. Jouw score achterhaal je via het Jobat Mobiliteitskompas.
Je kan als werknemer per jaar maximaal 250 euro aan ecocheques ontvangen. Die zijn 24 maanden geldig. Maar wat kan je er allemaal mee kopen?
Met al die heisa over de bedrijfswagens tegenwoordig, vonden we het tijd om het laatste nieuwe succes voor te stellen: leasefietsen.