Computer en internet
Vorige

1 van 74

Volgende

Kan mijn werkgever mijn computer en internetabonnement betalen?

8 september 2008
Een computer en een internetverbinding zijn deze dagen bijna even onmisbaar in een gezin als een wasmachine of een ijskast. Je bedrijf kan er bovendien aan meebetalen.
Een computer van het werk bij je thuis

Er zijn verschillende mogelijkheden om je werkgever voor je computer en internetabonnement te laten betalen.

  1. De wetgever heeft zelfs een speciale regeling uitgewerkt voor werkgevers die hun personeel financieel willen steunen bij de aankoop van een privé computer.
    Die kreeg de naam ‘pc-privéplan’ mee. In het kader van zo’n pc-privéplan mag een werkgever 60 procent van de aankoopprijs van een privécomputerfiguratie, met een maximum van 1.660 euro, en 60 procent van de aansluitings- en abonnementskosten van een internetabonnement belastingvrij terugbetalen aan zijn werknemers. Er zijn wel strikte voorwaarden verbonden aan dit pc-privèplan.

  2. Je werkgever kan je ook volledig gratis een pc en/of internetaansluiting geven, wat dan als voordeel in natura wordt gezien.
    Je moet dan op jaarbasis 180 euro voor de pc en 60 euro voor het internetabonnement betalen aan de fiscus en de sociale zekerheid. Voor een gratis internetverbinding komt dit dus neer op 5 euro per maand, wat verrekend wordt op je loonfiche. Bij een marginale belastingvoet van 50 procent betekent dat dat je op een gratis ter beschikking gestelde pc mét internetaansluiting 120 euro belasting moet betalen per jaar, plus nog een habbekrats aan sociale lasten. Voor die prijs kan je geen eigen pc aankopen, zelfs niet in het kader van een pc-privéplan.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook