Hoeveel bedraagt de fietsvergoeding?
Betaalt je werkgever je een fietsvergoeding van maximaal 0,24 euro per kilometer dan moet je er geen belastingen of sociale lasten op betalen.
Bijna iedereen krijgt extralegale voordelen. Welke je krijgt, hangt natuurlijk van je bedrijf af maar de meest voorkomende zijn een aanvullend pensioen, onkostenvergoeding, maaltijdcheques, ecocheques, een bedrijfswagen, gsm, laptop, aandelenopties enzovoort. Jobat geeft in dit dossier een overzicht van alle mogelijkheden van extralegale voordelen.
Welke zijn het populairst? En welk voordeel is jouw persoonlijke favoriet?
Betaalt je werkgever je een fietsvergoeding van maximaal 0,24 euro per kilometer dan moet je er geen belastingen of sociale lasten op betalen.
Of je werkgever verplicht is (een deel van) de kosten verbonden aan je woon-werkverkeer ten laste te nemen, hangt af van de wijze waarop je je verplaatst.
Jobat, AMS en De Lijn ondervroegen voor hun Mobiliteitskompas 28.000 Vlamingen over hun woon-werkverkeer en thuiswerk. Dit zijn de 7 opvallende bevindingen...
Een haard- of standplaatstoelage: wat is dat? De haard- of standplaatstoelage was dan ter compensatie van hogere (stads)huurkosten. Ook al is de oorspronkelijke reden verdwenen, de toelage is er nog steeds.
Niemand zegt nee tegen een mooie loonbrief, maar geld is het niet enige dat telt. De bedrijfswagen blijft een overtuigingsmiddel om talent binnen te halen.
In het woon-werkverkeer is de fiets al een paar jaar aan een opmars bezig. Misschien wil jouw werkgever je een bedrijfsfiets cadeau doen? Dat kan!
Of je belastingen moet betalen op je reiskostenvergoeding, hangt af van je keuze van transport, van en naar het werk ...
De kans is groot dat je een woon-werkvergoeding krijgt. Toch kan het ook zijn dat de werkgever deze niet uitbetaalt.
Als je je met je eigen wagen moet verplaatsen voor beroepsdoeleinden (bijvoorbeeld een klant bezoeken), heb je recht op een onkostenvergoeding.
Je moet niet het hele woon-werktraject met de fiets afleggen om van een fietsvergoeding te kunnen genieten.
Steeds meer werkgevers betalen de fiets van hun werknemers. Zo’n leasefiets kost gemiddeld 3.600 euro, met prijzen die oplopen tot zo’n 15.000 euro.
Fietsen zorgt niet alleen voor een gezonde geest in een gezond lichaam, het zorgt ook voor een tevreden baas!
De fiets is populairder dan ooit. Niet alleen om in het weekend een tochtje door de velden of langs het kanaal te maken, maar ook om naar kantoor te rijden.
Of je nu fietst, rijdt of het openbaar vervoer neemt, je werkgever komt bijna altijd voor een deel tussen in je pendelkosten. Maar welke voorwaarden zijn er hier rond?
Gemiddeld 74% van de Belgische werknemers krijgen maaltijdcheques. Daarmee zijn maaltijdcheques het populairste en ruimst verspreide extralegaal voordeel.
Een pensioenplan is een interessante vorm van uitgesteld loon...
Dankzij deze handige apps vind je gemakkelijk waar je kan betalen met jouw elektronische maaltijdcheques!
Wat verdien je in het leger en krijg je extra vergoedingen als je naar het buitenland gaat? Een overzicht...
De verdere elektrificatie van het bedrijfswagenpark raakt in een stroomversnelling. Wat zijn de gevolgen voor werknemers, en wat als je geen bedrijfswagen wil?
De gemiddelde werknemer verdient 3.783 euro bruto per maand. Dat blijkt uit het Jobat Salariskompas. En ook de extralegale voordelen zijn meer dan ooit van tel.