Maaltijdcheques
Vorige

1 van 23

Volgende
Volgend artikel:

Binnenkort maaltijdcheques van 10 euro? "Niet meer dan logisch"

Maaltijdcheques vooral voor jongeren belangrijk: waarom?

Maaltijdcheques jongeren
Maaltijdcheques zijn één van die populaire extralegale voordelen die door heel wat werknemers erg gesmaakt worden. Voor jongeren is het aanbieden ervan zelfs van doorslaggevend belang bij het wel of niet aannemen van een job… en daar hebben ze een goede reden voor.

Extra brood op de plank

Niet alleen het maandelijkse loon zorgt bij werknemers voor het nodige brood op de plank, ook maaltijdcheques kunnen voor extra inkomsten en koopkracht zorgen. Deze elektronische cheques kunnen gebruikt worden voor de aankoop van voedingswaren en - hoe kan het ook anders - maaltijden.

Als extralegaal voordeel is het onder bepaalde voorwaarden zowel voor de werkgever als voor de werknemer bijzonder interessant, aangezien er door beide partijen geen belastingen op betaald worden.

Ontdek: Wat zijn maaltijdcheques?
Gelukkig met wat je verdient?

Waarom zo populair bij jongeren?

Volgens een studie van onderzoeksbureau Listed in opdracht van Vouchers Issuers Association (VIA) blijkt dat vooral jongeren onder de 25 jaar de aanwezigheid van maaltijdcheques in het verloningspakket op prijs stellen. Meer nog: voor 65% van de ondervraagden kan het zelfs hun definitieve beslissing beïnvloeden om zich wel of niet te engageren voor een potentiële werkgever.

Checklist: alle extralegale voordelen op een rij

De meerderheid van hen (87%) beschouwt dit extralegale voordeel dan ook als een financieel extraatje dat hun koopkracht effectief kan verhogen. Niet onlogisch wanneer je de huidige voedingsprijzen bekijkt: zo steeg de prijs van basisproducten zoals eieren, margarine en vlees het afgelopen jaar met respectievelijk 25,2%, 22,9% en 10,5%.

FAQ: Alles wat je moet weten over ecocheques

Voor iedereen beter

Bijkomende vaststelling: iets meer dan een kwart (26%) van de ondervraagden gebruikt de maaltijdcheques om eens uit eten te gaan en 37% gebruikt die extra koopkracht dan weer om voedsel van betere kwaliteit te kopen, al dan niet bewust bij lokale handelaars (30%).

"Maaltijdcheques worden door de nieuwe generatie werknemers als onmisbaar beschouwd, wat hun groeiende rol bij het aantrekken en behouden van jong talent in de arbeidsmarkt benadrukt”, aldus Sven Marinus, voorzitter van VIA.

“Jonge werknemers zien in maaltijdcheques niet alleen een extraatje om hun koopkracht te verhogen, maar ook een manier om hun gemeenschap te steunen door bij lokale handelaars te winkelen en zo een positieve impact uit te oefenen op de lokale economie.”

Extra: Waar kan ik mijn elektronische maaltijdcheques uitgeven?

(fd)

13 oktober 2023

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook