Maaltijdcheques
Vorige

1 van 21

Volgende

Waar kan ik mijn elektronische maaltijdcheques uitgeven?

Maaltijdcheques, ecocheques, cultuurcheques, sportcheques ... Geld uitgeven kan lastig zijn met deze extralegale voordelen! Gelukkig zijn er verschillende apps die je kan gebruiken om te weten te komen waar je kan betalen met (elektronische) maaltijdcheques. We zetten ze even op een rijtje.

In België krijgt meer dan één op de drie werknemers maaltijdcheques van zijn werkgever. Twee bedrijven houden zich bezig met die uitgifte: Edenred en Sodexo. Beide hebben een gratis app om jou te helpen bij de besteding van de cheques. Sinds 2013 hebben elektronische maaltijdcheques beetje bij beetje hun intrede gedaan. Vanaf 2015 hebben ze uiteindelijk de papieren maaltijdcheques volledig vervangen.

Ticket Finder van Edenred

Edenred heeft Ticket Finder in het leven geroepen, een app waarmee je winkels kan vinden waar je kan betalen met maaltijdcheques. Dankzij geolokalisatie kan je winkels in jouw onmiddellijke omgeving opzoeken, of kan je een postcode of een trefwoord ingeven. Het is ook mogelijk om je reisroute te berekenen en informatie te delen met vrienden.

In de applicatie kan je winkels zoeken voor de volgende cheques:

  • De Ticket Restaurant®-kaart. De app zoekt op in welke winkels je kan betalen met elektronische maaltijdcheques.
  • De Ticket EcoCheque®. De app zoekt voor jou in bijna 10.000 verkooppunten waar ecocheques worden aanvaard.
  • De Ticket Compliments® Supreme Award. Dit is een cadeaucheque waarmee je naar de kledij, schoenen, multimedia, juwelen, decoratie ... kan kopen.
  • De Ticket Compliments® Sport & Culture. Hiermee kan je diverse sportactiviteiten en culturele uitjes mee bekostigen.

De applicatie is beschikbaar voor iPhone en voor Android.

MySodexo van Sodexo

Met de app MySodexo kan je ook nagaan waar je elektronische maaltijdcheques kan gebruiken of dus waar de Sodexo Card® aanvaard wordt. Je kan ook aflezen welk saldo er nog op je maaltijdchequekaart staat. Handig, want op je kassaticket kan je dit niet aflezen.

Daarnaast lijst de app de laatste transacties op en kan je de verkooppunten bekijken op een kaart, via Google Maps. Ook een rechtstreekse verbinding met Card Stop (in geval van verlies of diefstal van je kaart) is opgenomen in de app. De applicatie is gratis beschikbaar voor Android.

Bron: belgium-iphone.lesoir.be en belandroid.lesoir.be

1 augustus 2019
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook