Maaltijdcheques
Vorige

1 van 21

Volgende
Volgend artikel:

Wat zijn jouw extralegale voordelen waard?

Waar kan ik mijn elektronische maaltijdcheques uitgeven?

Maaltijdcheques, ecocheques, cultuurcheques, sportcheques, ... Geld uitgeven kan lastig zijn met deze extralegale voordelen! Gelukkig zijn er verschillende apps die je kan gebruiken om te weten te komen waar je mag betalen met (elektronische) maaltijdcheques. We zetten ze even op een rijtje.

In België krijgt gemiddeld 74 procent van de Belgische werknemers maaltijdcheques van zijn werkgever, zo blijkt uit het Salariskompas van Jobat. Drie bedrijven houden zich bezig met die uitgifte: Edenred, Sodexo en Monizze. Ze hebben alle drie een gratis app om jou te helpen bij de besteding van de cheques. Vanaf 2013 deden elektronische maaltijdcheques beetje bij beetje hun intrede. Sinds 2015 hebben ze uiteindelijk de papieren maaltijdcheques volledig vervangen.

Lees ook: Wat zijn maaltijdcheques?

MyEdenred van Edenred

Edenred heeft MyEdenred in het leven geroepen, een app waarmee je winkels kan vinden waar je mag betalen met maaltijdcheques. Dankzij geolokalisatie kan je winkels in jouw onmiddellijke omgeving opzoeken, of kan je een postcode of een trefwoord ingeven. Het is ook mogelijk om je reisroute te berekenen en informatie te delen met vrienden.

In de applicatie kan je winkels zoeken voor de volgende cheques:

  • De Ticket Restaurant®-kaart. De app zoekt op in welke winkels je kan betalen met elektronische maaltijdcheques.
  • De Ticket EcoCheque®. De app zoekt voor jou in bijna 10.000 verkooppunten waar ecocheques worden aanvaard.
  • De Ticket Compliments®. Dit is een cadeaucheque waarmee je kledij, schoenen, multimedia, juwelen, decoratie, ... kan kopen.
  • De Ticket Sport & Culture®. Hiermee kan je diverse sportactiviteiten en culturele uitjes bekostigen.

De applicatie is beschikbaar voor iPhone en voor Android.

Extra: Heeft een werknemer die een halve dag verlof neemt recht op een maaltijdcheque?

Sodexo4You van Sodexo

Met de app Sodexo4You kan je nagaan waar je elektronische maaltijdcheques mag gebruiken of dus waar de Sodexo Card® aanvaard wordt. Je kan ook aflezen welk saldo er nog op je maaltijdchequekaart staat. Handig, want het is niet mogelijk om dit op je kassaticket af te lezen.

Daarnaast lijst de app de laatste transacties en stortingen op en kan je de verkooppunten bekijken op een kaart, via Google Maps. Ook een rechtstreekse verbinding met Card Stop (in geval van verlies of diefstal van je kaart) is opgenomen in de app. De applicatie is beschikbaar voor iPhone, Huawei en Android.

Ontdek: De 10 meest met ecocheques gekochte producten

MyMonizze van Monizze

Via de myMonizze-app kan je op zoek gaan naar handelaars die de Monizze-kaart als betaalmiddel aanvaarden. Je wordt via meldingen op de hoogte gebracht wanneer je maaltijdcheques opgeladen zijn. Daarnaast kan je ook je saldo, de meest recente transacties en de geldigheid van je cheques raadplegen. 

De app maakt het mogelijk om in een paar klikken je lunch te bestellen én te betalen met je maaltijdcheques. Verder krijg je ook persoonlijke deals en gepersonaliseerde aanbevelingen voor nieuwe plaatsen te zien. Die aanbevelingen houden trouwens rekening met jouw culinaire voorkeuren. De applicatie is beschikbaar voor Android en iPhone.

CHECK: Stijgers en dalers bij extralegale voordelen

(lm) - Bronnen: belgium-iphone.lesoir.be/belandroid.lesoir.be

1 augustus 2021
Anderen bekeken ook