Hoeveel opleiding volgde jij dit jaar?
De Belgische bediende volgt gemiddeld 3,4 dagen opleiding per jaar. Dit ligt onder de huidige verplichting van 4 dagen. Hoe jonger, hoe meer opleiding.
Een auto van de zaak blijft onverminderd populair. En voor wie niet achter het stuur kruipt, is de transportvergoeding een veelgebruikt alternatief. Maar liefst 82% van de deelnemers aan een onderzoek van Robert Walters gaf aan een bedrijfswagen te hebben of verplaatsingsvergoeding te ontvangen.
Daarnaast zou 70% van de werkzoekenden de bedrijfswagen bovenaan het wensenlijstje hebben staan. Of hoe mobiliteit steevast een hot topic blijft voor werkzoekenden.
CHECK: Liever wél of geen bedrijfswagen?
Medische en financiële zekerheid tellen duidelijk mee. Zo’n 81% van de ondervraagde werknemers geniet van een hospitalisatieverzekering via het werk. Ook de zogeheten Waarborg Zware Ziekte, een extra dekkend onderdeel van de hospitalisatieverzekering, is bij veel werknemers geliefd. Ongeveer de helft van de ondervraagden geeft aan dat ze bij het overwegen van een nieuwe job een hospitalisatieverzekering belangrijk vinden.
De hospitalisatieverzekering wordt gevolgd door het derde meest populaire voordeel met 73%: de groepsverzekering. Die kende het afgelopen jaar een toename van 13% in het aantal deelnemers.
Wisselende werkuren die bij je privéleven aansluiten, thuiswerken, hybride werken – de laatste jaren is een flexibel werkbeleid een absoluut pluspunt. Zo’n 70% van de respondenten geeft aan te mogen thuiswerken of in elk geval een flexibele regeling te hebben getroffen. Dit is voor ruim 60% van de werkzoekenden een criterium!
Loon, afstand, flexibiliteit… Wat primeert voor werknemers?
Een extraatje mag er altijd bovenop, toch? Er zijn blijkbaar heel wat bedrijven die bonussen voorzien, want dit voordeel blijft in trek. Er is zelfs een stijging van 29% in het aantal werknemers dat jaarlijks een of meerdere bonussen ontvangt. Inmiddels gaat het om 63% van de ondervraagden.
Heel wat werkgevers hebben ontdekt dat iedereen er voordeel uit haalt als levenslang leren op het prioriteitenlijstje van het bedrijf staat. Daarom maken bedrijven budget vrij voor het volgen van opleidingen. Vaak doen ze daarbij beroep op de kmo-portefeuille.
Hoewel opleidingen niet top-of-the-list zijn bij werkzoekenden, wordt de kans om iets bij te mogen leren – vaak tijdens de werkuren – sterk gewaardeerd. Zo krijgen medewerkers immers de kans om door te groeien, eventueel intern van functie te veranderen, of om gewoon aan hun vaardigheden en zelfvertrouwen te werken.
Checklist: alle extralegale voordelen op een rij
(ZINNIG) - Bron: HRmagazine
9 februari 2024Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
De Belgische bediende volgt gemiddeld 3,4 dagen opleiding per jaar. Dit ligt onder de huidige verplichting van 4 dagen. Hoe jonger, hoe meer opleiding.
Niet helemaal tevreden met je loon? Waarschijnlijk verdien je meer dan het cijfer dat op je loonbrief staat...
Show me the money! Of toch eerder iets anders? Wie van job verandert, doet dat niet altijd om alleen maar meer geld te verdienen...
In heel wat gevallen betaalt je werkgever jou een vergoeding voor je woon-werkverkeer. Maar wat als je (vooral) van thuis uit werkt?
Wat staat er op je loonfiche? Heb je recht op een eindejaarspremie of maaltijdcheques?
Zou jij blij zijn met een bedrijfswagen in plaats van een loonsverhoging bij je welverdiende promotie?
Zo nu en dan móet je je arbeidscontract eens onder de loep nemen. Ben je tevreden over je loon? Goed! Maar kijk zeker verder...
Was jij tijdens de coronacrisis ook fan van telewerken? Ook in het post-corona tijdperk willen heel wat werknemers van thuis uit blijven werken. Kan dat zomaar?
Het aandeel bedrijfswagens stagneert voor het eerst in jaren. Dat blijkt uit een analyse van SD Worx bij 1,2 miljoen werknemers in de privésector.