Verzekeringen
Vorige

1 van 19

Volgende
Volgend artikel:

We krijgen steeds meer extralegale voordelen

Een hospitalisatieverzekering van het bedrijf: de voordelen

Hospitalisatieverzekering bedrijf
Een hospitalisatieverzekering is tegenwoordig een must voor elk gezin. Deze aanvullende verzekering betaalt de kosten terug van een opname in het ziekenhuis die niet vergoed wordt door de wettelijke ziekteverzekering.

Erg gegeerd extralegaal voordeel

Een hospitalisatieverzekering via het werk is een erg gegeerd extralegaal voordeel. Vaak kunnen werknemers gratis intekenen op de collectieve hospitalisatieverzekering. Hierdoor besparen ze de kost van een eigen verzekering, die bij een verzekeringsmaatschappij hoog kan oplopen. Daarnaast dienen ze geen belasting te betalen op de hospitalisatieverzekering van het bedrijf.

Dankzij zo'n collectieve hospitalisatieverzekering kan je werkgever de medische kosten vergoeden bij een ziekenhuisopname omwille van ziekte, een ongeval, bevalling of zwangerschapscomplicatie. De kosten omvatten het verblijf (bij zowel dagopname als langdurige opname), onderzoeken, behandelingen en geneesmiddelen.

Vaak is er ook de mogelijkheid om de basiswaarborg nog uit te breiden met een terugbetaling van de medische kosten tijdens een bepaalde periode voor en na de opname, en met een vergoeding van de medische kosten van een zware ziekte.

Geen medisch onderzoek

Bij een hospitalisatieverzekering via je werkgever is een medisch onderzoek bovendien niet vereist. Ze houdt dus geen rekening met je leeftijd of gezondheidstoestand. De enige vereiste is dat je een arbeidscontract hebt afgesloten. Zolang je een arbeidscontract hebt, blijf je dan ook verzekerd. 

Checklist: alle extralegale voordelen op een rij

Gezinsleden

Je inwonende gezinsleden kunnen meestal ook tegen een lage meerkost of zelfs gratis intekenen op de hospitalisatieverzekering van je werkgever, waardoor dit extralegaal voordeel een aanzienlijke besparing betekent. Op die manier bescherm je jezelf én je gezin tegen een dure, onverwachte ziekenhuisopname. Het is echter de werkgever die beslist of de hospitalisatieverzekering al dan niet je gezinsleden dekt.

Belangrijk om te weten is dat het bedrijf waar je werkt niet verplicht is om je een hospitalisatieverzekering aan te bieden. In sommige sectoren is deze verzekering zelfs zeldzaam.

Werk je in het onderwijs? Dan kan je je aansluiten bij de collectieve verzekering gezondheidszorg Onderwijs.  

Lees ook: Wat gebeurt er met mijn verlof, groeps- en hospitalisatieverzekering als ik van werk verander?

(lm) - Bronnen: tijd.be/liantis.be

8 december 2021

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook