Het loon van...
Vorige

1 van 762

Volgende

Hoeveel verdien je in een managementfunctie?

Schrikken verantwoordelijkheid en een team leiden je niet af en kan je goed plannen, organiseren en delegeren? Dan is manager worden misschien wel een volgende stap in jouw carrière! Account manager, event manager, marketing of sales manager,... de mogelijkheden in een managementfunctie lijken oneindig. Naast een aantrekkelijk loon krijg je in deze functie ook heel wat extralegale voordelen.

Top 10 best betaalde beroepen

In de top 10 van best betaalde beroepen komen managers dan ook meerdere keren voor (FOD Economie, 2017). In de top 3 vinden we naast directeurs van grote ondernemingen, managers in een ICT functie en managers op het gebied van zakelijke dienstverlening en administratie. Hun bruto maandloon ligt gemiddeld op resp. 6.925€ en 6.734€. Sales managers en marketing managers staan op plaats 5 en verdienen gemiddeld 6.228€. Plaats 6 is weggelegd voor managers in het gebied van professionele diensten (6.203€). Eén plaatsje lager staan dan weer managers in industrie, bouwnijverheid en logistiek. Hun brutoloon ligt maandelijks op gemiddeld 6.069€.

Het loon van managers

Klaar voor een nieuwe stap in je carrière? Dan kan je kiezen voor een managementfunctie. Met een bachelordiploma verdien je als manager gemiddeld 2.630€ per maand. Heb je een universitair masterdiploma, dan ligt je startersloon hoger (gemiddeld 3.195€). Werk je al langer in een managementfunctie, dan zal jouw loon uiteraard ook hoger liggen. Een manager met 5 jaar ervaring verdient gemiddeld tussen 2.656€ (niet-kaderlid) en 3.738€ (kaderlid). Met 20 jaar ervaring mag je als manager rekenen op een loon van gemiddeld 4.151€ als niet-kaderlid en 6.373€ als kaderlid. Zij worden ook wel 'senior managers' genoemd. Als senior behoor je tot het hoger management. Zij zouden sinds 2009 hun loon zien stijgen hebben met 17% (Knack, 2015). Het lager management kende een nog grotere loonsverhoging: maar liefst 25% extra!

Extralegale voordelen

Als brandmanager, HR manager of kwaliteitsmanager (of algemeen 'het management') krijg je ook een heleboel extralegale voordelen. 51% van de managers als niet-kaderlid rijden met een bedrijfswagen. Bij kaderleden is dit in 82% van de gevallen. Ook een GSM behoort voor velen tot het loonpakket (72% van de niet-kaderleden, 88% kaderleden). Daarnaast krijgt ongeveer 70% in een managementfunctie maaltijdcheques. 74% (niet-kaderleden) tot 81% (kaderleden) krijgt ook een eindejaarspremie bovenop hun loon. Daarnaast krijg je jaarlijks ook gemiddeld 27 vakantiedagen.

31 juli 2019
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook