Het loon van...
Vorige

1 van 872

Volgende
Volgend artikel:

Hoeveel kan je met YouTube verdienen?

Hoeveel verdien je als ICT’er?

ICT'ers aan het werk
Hoogopgeleide IT-professionals horen bij de meest gegeerde werknemers van dit moment. Sinds begin dit jaar ligt het aantal ICT-vacatures maar liefst 22% hoger dan een jaar geleden. Vooral IT Manager vacatures blijken moeilijk invulbaar. Daarnaast hebben de nood aan digitalisatie en de Covid-19 crisis een positief effect gehad op het salaris van nagenoeg élke ICT-professional.

Melina Kayila, Managing Consultant in de IT-divisie bij internationaal rekruteringskantoor Robert Walters, gaat dieper in op de salarisevolutie voor de meest gegeerde IT-professionals van dit moment.

Opvallende statistieken

Dat er onmiskenbaar meer vacatures in de IT-sector zijn, is volgens Melina niet de enige statistiek die in het oog springt. “De functies waar momenteel het meest naar gezocht wordt, zijn IT Manager, IT Business Analist en IT Project Manager. Sinds een aantal jaren, maar vooral sinds de Covid-19 crisis, stond digitalisatie en data security bovenaan het prioriteitenlijstje van tal van organisaties, en er wordt voortdurend gezocht naar nieuwe manieren om technologie optimaal te benutten. Maar het juiste talent hiervoor aan boord halen blijkt niet makkelijk. Organisaties zien zich dan ook genoodzaakt om salarisstijgingen door te voeren, willen ze nieuwe IT-medewerkers aantrekken én behouden.”

Ook de verdeling tussen mannen en vrouwen binnen IT is opvallend. “We zien dat maar net iets meer dan 10% van de professionals in deze branche vrouwen zijn. In de toekomst zou de sector nog meer moeten inzetten op het bevorderen van de instroom van vrouwelijke IT-professionals. Op gebied van verloning zien we ook bij IT-professionals nog steeds een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen”, zegt Melina.

Jobat Salariskompas: Ontdek de loonverschillen in ICT

IT Manager

Wat kan een IT Manager nu verwachten qua verloning? “Professionals met 7 tot 15 jaar ervaring mogen een bruto jaarloon van 80.000 tot 82.000 euro verwachten. Dat is een stijging van bijna 3% ten opzichte van een jaar geleden.

IT Managers met meer dan 15 jaar ervaring zien hun loon dit jaar nog verder toenemen: waar zij vorig jaar tot 90.000 euro per jaar verdienden, innen ze nu tot 95.000 euro,” aldus Melina.

Go for happy! Deze werkgevers zijn op zoek naar een (m/v) IT Manager…

IT Project manager

Een andere functie waarbij de loonsverhoging opvallend hoog ligt, is voor de IT Project Manager. Medewerkers met 7 tot 15 jaar ervaring verdienen dit jaar tot 7,5% meer dan vorig jaar. Hun jaarloon varieert tussen de 65.000 en 70.000 euro bruto.

“Ook hier merken we dat hoe hoger de functie, hoe feller het salaris toeneemt in 2022,” weet Melina. IT Project Managers met 15 jaar ervaring of meer, verdienen vandaag gemiddeld 85.000 tot 100.000 euro bruto per jaar, een stijging van maar liefst 6 tot 11% ten opzichte van een jaar geleden.

Als IT Project manager op zoek naar een (nieuwe) job? Bekijk het actuele vacatureaanbod en … go for happy!

IT Business Analist

Een derde IT-profiel dat fel bevraagd is, is de IT Business Analist. Data is het nieuwe goud, zegt men wel eens, en dat klopt volledig. “Om een organisatie vooruit te helpen, is het nodig om data en gegevens goed te kunnen interpreteren. Organisaties beseffen dat, en willen daarom ervaren analisten aantrekken, ook binnen IT”, legt Melina uit.

Opnieuw mag het dus geen verbazing wekken dat IT Business Analisten dit jaar hun loon zien stijgen. “Ongeacht hun aantal jaren ervaring mogen deze professionals zich aan een loonsverhoging van gemiddeld 7% verwachten wanneer ze van job veranderen”, besluit Melina. “Zo verdient een IT Business Analist met 7 tot 15 jaar ervaring momenteel tussen de 56.000 en de 59.000 euro bruto per jaar. Voor professionals met meer dan 15 jaar ervaring kan het salaris tot 80.000 euro oplopen.”

Gezocht: IT Business Analisten op zoek naar een nieuwe uitdaging…

(ss/kv) - Bron: Robert Walters

25 mei 2022
Anderen bekeken ook