Het mobiliteitsbudget: maak jij er al gebruik van?
Ondanks het stijgend aantal bedrijfswagens kiezen steeds meer werknemers ervoor om hun bedrijfsbolide in te ruilen voor een flexibel mobiliteitsbudget. Waarom kiezen ze ervoor?
Moet jij elke dag de baan op om naar je werk te gaan? Dan zullen ongetwijfeld ook voor jou de files en het pendelen tot een van je grootste ergernissen behoren. Of niet? Hoe kan jij je mobiliteit en woon-werkverkeer optimaliseren en/of aangenamer maken? Je leest het hieronder en alles wat met je woon-werkverplaatsingen te maken heeft.
Ondanks het stijgend aantal bedrijfswagens kiezen steeds meer werknemers ervoor om hun bedrijfsbolide in te ruilen voor een flexibel mobiliteitsbudget. Waarom kiezen ze ervoor?
Te lang stilzitten is niet goed voor de gezondheid. Geef jezelf een fysieke en mentale energieboost met deze tips.
Moet je zelf je boetes betalen wanneer je een verkeersovertreding pleegt op de weg van of naar het werk?
Sporten voor en na de werkuren en er nog wat geld mee verdienen? In bepaalde gevallen kan het! Door met de fiets naar het werk te pendelen bijvoorbeeld.
Of je nu fietst, rijdt of het openbaar vervoer neemt, je werkgever komt bijna altijd voor een deel tussen in je pendelkosten. Welke voorwaarden zijn er?
Misschien is ook jouw werkgever met je gezondheid en welzijn begaan, en wil hij je een bedrijfsfiets cadeau doen? Dat kan!
Een bedrijfswagen kan een interessant extralegaal voordeel zijn. Maar is het wel zo interessant als het wordt voorgesteld? En hoeveel betaal je zélf?
Een historisch kantelpunt op de bedrijfswagenmarkt in België: voor het eerst zijn alle voertuigen in de top 10 van meest bestelde modellen 100% elektrisch.
Met de zomer in aantocht kan je eindelijk dat goede voornemen voor dit jaar in de praktijk brengen: naar het werk fietsen. De pro's en contra's.
Door de hoge brandstofprijzen zoeken veel pendelaars een alternatieve of goedkopere manier om op het werk te geraken. Dit zijn de voordelen van carpooling.
Wanneer kan je een beroep doen op de arbeidsongevallenverzekering en welke situaties vallen er niet onder? We lijsten enkele belangrijke weetjes op!
Volgens een Europees onderzoek van leasingbedrijf Arval zijn Belgische werkgevers best wel bekommerd om het mobiliteitsprobleem van hun personeel.
Tijdens je dagelijkse pendeltocht nog snel wat mailtjes versturen en deelnemen aan een online meeting: is dat wel zo verstandig? Hoe zit het dan met je privacy?
Ik moet me vaak voor het werk verplaatsen met mijn eigen wagen, maar eigenlijk kom ik liever met de trein naar het werk. Kan dat?
Fietsleasing vanuit je werkgever is al jaren in opmars. En intussen vervoegt ook de zorgsector het peloton.
Uit onderzoek blijkt dat kantoormedewerkers die in een hybride model werken aanzienlijk kunnen besparen. Tot duizenden euro’s!
We pendelen nog steeds meestal met de auto naar het werk én ... al dat thuiswerken is slechts weggelegd voor een minderheid aan werknemers.
In steeds meer bedrijven kan je als medewerker gebruikmaken van een mobiliteitsbudget. Maar door het wetgevend kader is de groeimarge nu beperkt.
Ondanks het vele telewerk en de glijdende werkuren, zijn er nog altijd heel wat files op de Vlaamse hoofdwegen...
Ons wagenpark wordt steeds groener, en dan hebben we het niet over de kleur...