Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 1066

Volgende
Volgend artikel:

De 7 bouwstenen van werkgeluk

Word in 7 stappen gelukkig in je job

Bij drie kwart van de hoogopgeleiden wordt er heel wat gegrapt op het werk, stelde Jobat vast in een enquête. Maar je gelukkig voelen tijdens de werkuren valt niet altijd mee. Jobat helpt je graag een handje. Deze tips helpen je om daar wat aan te doen.
#

 1. Wie het kleine niet eert …
  Geluk zit vaak in een klein hoekje. Oké, je job is misschien niet je dat, maar geniet je er niet van als een taak af is? Al gaat het maar om eindelijk je mailbox eens uitkuisen of je documenten op orde leggen.

 2. Omring je met gelukkige collega’s
  Geluk werkt het aanstekelijk. Negeer dus die zeurpieten voor wie het nooit goed is. Zoek liever een mentor die zich goed voelt in zijn of haar job. Van die kan je pas nog iets leren.

 3. Doe je best
  Laat je er niet toe verleiden het allemaal maar wat te laten hangen. Dat geeft een deuk aan je eigenwaarde. Je best doen, als is het in een job waar je niet meteen van gaat stralen, geeft je een goed gevoel.

 4. Zoek naar evenwicht
  Stress en te veel overwerken maakt ongelukkig. Maak genoeg tijd vrij om je te ontspannen, om te bewegen en om je sociaal leven op gang te houden.

 5. Neem een pauze
  Doe op momenten dat het je echt te veel wordt een ommetje of nodig een collega uit voor een kopje koffie aan je bureau. Zo denk je even niet aan de omgeving die je ongelukkig maakt en kan je dingen weer in perspectief plaatsen.

 6. Neem het in eigen handen
  Maakt iets je ongelukkig op het werk, wacht dan niet af tot iemand anders het oplost. Neem het heft in handen en zoek zelf naar een oplossing. Weet ook dat de meeste bazen graag proactieve medewerkers hebben. Misschien levert je initiatief je zelfs promotie op.

 7. Wees eerlijk
  Heb je er alles aan gedaan om je goed te voelen in je job en sleur je je toch nog elke dag naar kantoor? Wees dan eerlijk met jezelf en zie onder ogen dat het wellicht tijd is om een andere baan te zoeken.
     

Op zoek naar de job van je leven?
> Je vindt ‘m hier!  

12 augustus 2019

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook