Jaarlijkse vakantie
Vorige

1 van 210

Volgende
Volgend artikel:

Loon, afstand, flexibiliteit... Wat primeert voor werknemers?

Helft blijft bereikbaar tijdens vakantie

Meer dan de helft van de Belgische werknemers blijft – voornamelijk via e-mail – bereikbaar tijdens hun zomervakantie. Dat blijkt uit een studie van Accountemps, een uitzendkantoor voor boekhoudkundige en financiële profielen.
#

In de studie, die werd uitgevoerd bij 200 Belgische HR-managers, komt naar voren dat 52 procent van de werknemers tewerkgesteld in Belgische bedrijven beschikbaar blijft tijdens hun vakantie. Maar liefst 67 procent van deze 'bereikbare medewerkers' kan volgens de ondervraagde HR-managers gecontacteerd worden via e-mail.

Een vijfde van de ondervraagde managers stelt dat dit minder dan één keer per dag gebeurt. 47 procent geeft echter toe dat ze werknemers één of meerdere keren per dag via e-mail kunnen bereiken. Tot slot blijkt een derde van de medewerkers volgens de ondervraagde HR-managers zelfs telefonisch bereikbaar op vakantie voor vragen van managers en collega's.

Duidelijkheid

“Het al dan niet bereikbaar zijn, kan afhangen van verschillende factoren: de sector, jobinhoud, bedrijfscultuur, manager, maar ook van de werknemer zelf. Zo kiezen (senior) managers er vaak voor om geregeld hun mails te checken om up-to-date te blijven en geen al te grote achterstand te moeten inhalen bij hun terugkeer. Voor een medewerker op vakantie gaat, is het evenwel belangrijk om duidelijkheid hieromtrent te scheppen, dit voor zowel de werknemer als werkgever”, aldus Maj Buyst, Director Accountemps.

(nm) – Bron: Roberthalf.be 

26 augustus 2013

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook