CV
Vorige

1 van 172

Volgende
Volgend artikel:

Mag je liegen op je cv?

Hoe stel ik mijn cv op? 4 voorbeeld cv's om te gebruiken

3 voorbeelden van cv's
Er zijn verschillende manieren om je ervaringen en vaardigheden te bundelen in een cv. Meestal kiezen sollicitanten voor een chronologisch of (semi-)functioneel cv, maar ook een creatievere aanpak is mogelijk.

Het meest voorkomende cv is een chronologisch cv. Dit cv is, zoals de term laat vermoeden, een opsomming van je opleidingen en beroepservaringen doorheen de tijd. Je kan kiezen of je eerst de meest recente jaren vermeldt, of net andersom.

Video

Met deze tips giet je je ervaringen, opleidingen en vaardigheden moeiteloos in een overzichtelijk cv.

DOWNLOAD: De ultieme sollicitatiekit

1. Het chronologisch cv

  • De voordelen: Je cv is eenvoudig op te stellen en te lezen en leunt dicht aan bij de manier waarop sollicitatieformulieren van bedrijven zijn opgesteld.
  • De nadelen: Je hebt weinig ruimte om bepaalde vaardigheden in de verf te zetten. Te weinig beroepservaring of gaten in je cv vallen onmiddellijk op.
Chronologisch cv voorbeeld Download:
word pdf Canva

2. Het functioneel cv

In een functioneel cv vermeld je je ervaring, specifieke kenmerken, kennis en competentie per domein. Al deze vermeldingen moeten wel in direct verband staan met de vereisten van de job waarvoor je solliciteert.

  • De voordelen: Je kan je vaardigheden en kwalificaties beter benadrukken en meer inspelen op de behoeften van de werkgever.
  • De nadelen: Vaak vragen werkgevers toch om ook een sollicitatieformulier in te vullen, dat doorgaans wel chronologisch is opgesteld.
functioneel cv voorbeeld Download:
word pdf Canva

3. Het semi-functioneel cv

Het semi-functioneel cv combineert de voordelen van het chronologisch en het functioneel cv. Dit cv zal ook het meest volledig overkomen: de lezer krijgt precieze informatie over zowel de uitgeoefende functies, als over de plaats en het tijdstip. En weer kan je je prestaties aanpassen aan het verwachtingspatroon van de lezer.

semi functioneel cv voorbeeld Download:
word pdf Canva

4. En... wat als je geen ervaring hebt?

Als starter is het maken van een cv niet simpel. Wat zet je er op? Echte ervaring heb je immers niet. Maar een bijna leeg cv kan je niet indienen, natuurlijk. Gelukkig heeft iedereen wel een hobby en/of naschoolse activiteit die ook als "nuttig voor de werkvloer" kan geïnterpreteerd worden.

cv zonder ervaring voorbeeld Download:
word pdf Canva

Zet op deze manier je kwaliteiten, skills en jezelf als persoon in de kijker, kwestie dat de werkgever jouw potentie kan zien.

Wie bovendien zijn/haar cv op www.jobat.be online (en 'openbaar') zet, kan gevonden worden door geïnteresseerde werkgevers en laat aldus de jobs tot hem/haar komen... Doen!

Upload je cv en ontvang jobaanbiedingen op jouw maat

(kv)

2 mei 2023

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook