Gelukkig op het werk
Vorige

1 van 1034

Volgende
Volgend artikel:

Niet alleen onze werkplek verandert, ook onze kledij

De 6 beste alternatieven voor een kop koffie

koffie stop
Een dampende kop koffie lijkt soms het antwoord op alles, maar wat drinken mensen die geen koffie lusten of werknemers die wel eens afwisseling kunnen gebruiken voor hun opkikker?

De meeste mensen vallen terug op koffie als ze een opkikker kunnen gebruiken, maar welke alternatieve dranken zijn er. Niet iedereen staat even wild van koffie en sommige mensen zijn het misschien gewoon even beu gedronken. Welke dranken beloven hetzelfde effect?

Ontdek: 5 signalen dat je te veel koffie drinkt

1. Matcha groene thee

Matcha is het fijne poeder dat je krijgt als je theebladeren maalt. De voordelen verbonden aan het drinken van groene thee, zijn algemeen bekend. Wie matcha drinkt, drinkt eigenlijk de bladeren zelf. Dat wil zeggen dat de voordelen van groene thee nog beter geconcentreerd zijn in de drank. Matcha bevat genoeg cafeïne om je een energiestoot te bezorgen, maar het bevat ook L-theanine en aminozuren die je doen relaxen, zonder dat je je flauw voelt worden.

Matcha groene thee

2. Koffie van paardenbloemwortels

Paardenbloemwortelkoffie is een populair alternatief voor mensen die van de smaak van koffie houden, maar hun cafeïneconsumptie een beetje willen terugschroeven. Deze ‘koffie’ is eigenlijk een natuurlijke cafeïnevrije kruidenthee. Een kruidenthee die wordt gemaakt van de wortels van paardenbloemen en calcium en magnesium bevat, twee ingrediënten die belangrijk zijn bij de aanmaak van energie.

Paardenbloemthee

3. Warme cacao

Warme cacaomelk is de super food variant van de meer ingeburgerde warme chocolademelk. Het levert goede chemicaliën zoals Anandamide, die je helpen om je dag positief te starten. Drink je deze warme cacao met mate dan kan het veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Cacaobonen zijn ook rijk aan magnesium en kunnen helpen bij het regelen van je bloeddruk en je cholesterolgehalte verlagen.

Warme cacao
Help! Hoe stop je met (teveel) koffie drinken?

4. Masala chai

Een mengeling van kaneel, gember, kardemom, nootmuskaat en andere traditionele Indiase specerijen. Deze kruidige en aromatische thee is afkomstig uit India, maar kan ondertussen in de meeste cafés met een thee-assortiment besteld worden.

Masala chai, of chai thee, is een zwarte thee-mix, wat betekent dat er genoeg cafeïne in zit om je energieniveau op peil te houden.

Masala chai

5. Warme Maca

Maca, ook wel Peruaanse ginseng genoemd, is een plantje dat afkomstig is uit het Peruviaanse Andesgebergte. Het is vooral bekend om zijn kracht om alles dat uit balans is, weer in balans te brengen, en voor de energieboost die het geeft.

Maca is verkrijgbaar in poedervorm en wordt vaak toegevoegd aan smoothies en lattes, maar je kan er ook een variant op chocolademelk mee maken. De smaak wordt beschreven als zoet en aards, maar sterk. Het is dan ook aan te raden om met kleine dosissen te beginnen en langzaam op te bouwen om er een beetje aan te wennen.

Warme maca

6. Kurkuma thee

Kurkamathee wordt in India al jaren gedronken voor het positieve effect die het heeft op de gezondheid. Naast dat het bekend is om de sterke smaak en de gouden kleur, moeten ook de vitaminen die erin zitten niet onderschat worden. De vitaminen in kurkumathee zorgen niet alleen voor een verhoogd energieniveau, het verbetert ook je immuunsysteem. Een wonderdrankje voor op kantoor dus.

Kurkuma thee

Weet je dus even niet wat drinken en heb je zin om wat te experimenteren? Enkele gezonde alternatieven voor koffie die je een hele dag op de been houden.

Check: De voor- én nadelen van (veel) koffie drinken

(sjv) – Bron : The Daily Telegraph 

Anderen bekeken ook
Meest gelezen
  1. 1 Bereken je vakantiegeld
  2. 6 De 10 officiële feestdagen van 2024
  3. 2 Hoe stel ik mijn cv op? 4 voorbeeld cv's om te gebruiken
  4. 7 7 signalen dat je collega verliefd op je is
  5. 3 Verdien jij genoeg? Bereken het met ons Jobat Salariskompas
  6. 8 Hoeveel pensioen zal ik krijgen?
  7. 4 Al jouw vragen over flexi-jobs beantwoord
  8. 9 De 6 beste alternatieven voor een kop koffie
  9. 5 Bereken hoeveel werkloosheidsuitkering jij krijgt
  10. 10 Studentenjob FAQ: alles wat je moet weten