12 tips tegen pendel- en filestress
Elke pendelminuut voelt aan als verloren tijd, en dat levert flink wat stress op. Tijd om daar iets aan te doen.
Moet jij elke dag de baan op om naar je werk te gaan? Dan zullen ongetwijfeld ook voor jou de files en het pendelen tot een van je grootste ergernissen behoren. Of niet? Hoe kan jij je mobiliteit en woon-werkverkeer optimaliseren en/of aangenamer maken? Je leest het hieronder en alles wat met je woon-werkverplaatsingen te maken heeft.
Elke pendelminuut voelt aan als verloren tijd, en dat levert flink wat stress op. Tijd om daar iets aan te doen.
Carpoolen biedt tal van voordelen. Het moeilijkste? De stap zetten om je eigen auto los te laten.
Te laat komen kan voorvallen, maar als het een gewoonte of zelfs een persoonlijkheidstrek wordt, dan is het tijd om je aanpak onder de loep te nemen.
Ongeveer alle specialisten zijn het eens: elektrisch autorijden is de toekomst. De Bond Beter Leefmilieu start daarom het proefproject "Testrijders".
Als je kiest voor een job die ver van je woonplaats ligt, ga je dan iedere dag de files trotseren of je vestigen in de buurt van je werkplek?
Wie bij Atlas Copco aan de slag gaat, komt in een internationale omgeving terecht, maar tegelijk ook in een bedrijf met sterke lokale verankering.
Op weg naar je werk even werken in een kantoor onderweg, om daarna buiten de spits je tocht verder te zetten? Dat kan via deze nieuwe app.
Ben je de ellenlange files van en naar je werk beu? Dan kun je misschien naar je werk zwemmen. Benjamin David doet het elke dag!
Een nieuwe app geeft pendelaars automatisch een signaal van zodra hun route filevrij is. Dankzij de ‘FileWekker’ kunnen werknemers de spits uit de weg gaan.
Hr-dienstverlener Acerta onderzocht het fietsgebruik voor wie woont en werkt in de stad of werkt binnen een straal van 10 km van zijn of haar werkplek.
Onze pendeltijd en de mate waarin we bewegen gaan hand in hand, zo blijkt uit onderzoek van Partena Ziekenfonds. Een overzicht ...
Oostende start vandaag een mediacampagne om bedrijven en werknemers naar de kust te lokken. Een belangrijke troef die ze uitspelen, is de mobiliteit.
De gemiddelde Belgische automobilist stond vorig jaar 21 uur in de file. Dat komt overeen met bijna drie werkdagen per jaar. Hoe maak je daar het beste van?
“We merken een duidelijke ommekeer om terug in eigen streek te werken. Dat geldt ook voor Oost-Vlaanderen.” Bart legt uit waarom werken hier anders is.
De meesten nemen de auto of de trein om te gaan solliciteren. Topvoetballers daarentegen stappen op een privé jet. De kostprijs?
Woon-werkfietsen is fiscaal interessant voor werknemers én werkgevers. De jonge Gentste start-up o2o least fietsen aan bedrijven. Een kennismaking ...
Geld hebben ze allemaal genoeg. Maar de auto’s waarmee ze rondrijden verschillen heel erg.
Op werkdagen waarop 450 kilometer file op de Vlaamse wegen geen uitzondering is, lijken alternatieven voor woon-werkverkeer steeds meer aangewezen.
Marc: “Nooit heb ik een rijbewijs gehad, zodat ik me altijd met het openbaar vervoer verplaats. Dat heeft zijn beperkingen, maar ook tal van voordelen."
België is koploper in Europa wat files betreft. De Belg staat gemiddeld 51 uur/jaar in de file. De OESO schat de kost daarvan op 8 miljard euro per jaar.