Vorige

1 van 814

Volgende
Volgend artikel:

Tips om je werk uit je gedachten te bannen op je vrije dagen

VIDEO: Met de watertaxi naar het werk in Antwerpen

28 februari 2018
In Antwerpen wordt er hard gezocht naar manieren om de files te vermijden of te verminderen. Naast een uitgebreid netwerk met openbaar vervoer, gaan ze nu ook de waterwegen activeren. Hoe? Met watertaxi’s.

Wat?

Een watertaxi werkt zoals een gewone taxi, maar dan op het water. Je belt naar het centrale contactnummer en je boot komt je ophalen op de kade. Ook de kostprijs is vergelijkbaar met die van een taxidienst.

Brabo gelooft duidelijk in het systeem en investeerde maar liefst 1,2 miljoen euro om 7 boten aan te schaffen die het woon-werkverkeer zullen vergemakkelijken.

Voor wie?

Vooral mensen die werken in de haven kunnen van het systeem profiteren. Het is dus voornamelijk als pendeldienst bedoeld en niet voor toeristen, want die kunnen (nog) niet mee. Hiervoor is het wachten of het systeem aanslaat en het uitgebreid kan worden naar een nieuw doelpubliek.

Waarom?

Voor wie in de haven werkt is het een directere route en je omzeilt de files in de spits. VTM Nieuws testte het uit en zij deden maar 6 minuten over een traject dat anders een uur in beslag zou nemen.

 

(sjv) – Bron: VTM Nieuws 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14854 andere jobs