Waarom pendelen goed voor je is
Op het eerste zicht is pendelen van en naar je werk absoluut geen pretje, tot je de psychologische voordelen ontdekt.
Moet jij elke dag de baan op om naar je werk te gaan? Dan zullen ongetwijfeld ook voor jou de files en het pendelen tot een van je grootste ergernissen behoren. Of niet? Hoe kan jij je mobiliteit en woon-werkverkeer optimaliseren en/of aangenamer maken? Je leest het hieronder en alles wat met je woon-werkverplaatsingen te maken heeft.
Op het eerste zicht is pendelen van en naar je werk absoluut geen pretje, tot je de psychologische voordelen ontdekt.
Ook als het weer én de afstand meezitten, grijpen werknemers sneller naar hun auto dan naar hun fiets.Daarom: 7 redenen om toch die fiets van stal te halen!
Ruim 85% van de Limburgers gebruikt regelmatig de auto om naar het werk te gaan. Dat is veel meer dan elders in het land.
Ook al willen sommigen de hoofdstad wel leren kennen, toch merken we bij de meesten weerstand. Bereikbaarheid wordt als de grootste drempel gezien.
Tot 400 kilometer: zo veel file staat er soms tijdens een regenachtige ochtendspits. Toch zijn er efficiënte remedies, al moet de werkgever meewillen.
Duurzame alternatieven voor de bedrijfswagen, zoals carpooling en de fiets, winnen terrein.
Deze en ook volgende week staat de fiets volop in de kijker. En dat via ‘De testkaravaan komt eraan’, een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen.
De Belgische werknemer is gemiddeld 37 minuten onderweg van huis naar het kantoor. De Belg is daarmee koploper in Europa. Dat blijkt uit een enquête.
Als een sardientje in een volle trein of tijdens de spits naar het werk. Het is de frustratie van veel pendelaars. Gelukkig kan je er iets positief van maken.
Voor velen bestaat er niets hatelijkers dan vroeg uit de veren te moeten. Misschien verandert dat wel als ze de volgende lijst van voordelen zien?
De (bedrijfs-)wagen even achterwege laten? Je kan op originelere manieren op je werk raken…
Niet iedereen staat in de file, en lang niet iedereen ervaart stress bij zijn of haar verplaatsing naar het werk. Er zijn met andere woorden grote verschillen inzake mobiliteit.
Sta je elke ochtend in de file? Dan heb je ongetwijfeld al gezocht naar een andere route. Maar daarmee riskeer je voortaan een GAS-boete van 55 euro!
Hasselt Zorgstad en Fietsfront Hasselt willen dat over 7 jaar minstens 7 van de 10 werknemers die in een straal van 7 kilometer rond hun werkplek wonen, de verplaatsing met de fiets doen.
Wil je niet te laat komen op je gesprek en woon je aan het water? Dan ga je toch gewoon al surfend!
Een vliegtuig blijft het veiligste vervoermiddel. Maar als het dan toch fout loopt, op welke plaats in het vliegtuig zit je dan het veiligst?
Een leasewagen kenden we al langer, maar intussen is ook de fiets – en meer bepaald de leasefiets – aan een opmars bezig. Een woordje uitleg ...
Ga je met de (elektrische) fiets naar het werk? Wees dan extra voorzichtig, want in de helft van de woon-werkongevallen zijn fietsers betrokken.
Thuiswerk, de ideale manier om je reistijd in te korten en meer quality time te geven aan je gezin. Hierbij de modaliteiten op een rij ...
Naast een uitgebreid netwerk met openbaar vervoer, gaat Antwerpen nu ook de waterwegen activeren. Hoe? Met watertaxi’s.