Heeft je baas iets te zeggen op hoe jij eruitziet?
Ben jij al eens aangesproken over je uiterlijk op het werk? Regels opleggen is toegelaten. Maar hoe ver mag een werkgever gaan?
Welk kledingtype ben jij? En wat zijn de do’s en don’ts van kledij op kantoor? Wat mag, wat mag niet?
Wil je weten wat de grootste modemissers van het moment zijn? En of je baas je een kledingcode mag opleggen? Ook dat kom je hier allemaal te weten!
Ben jij al eens aangesproken over je uiterlijk op het werk? Regels opleggen is toegelaten. Maar hoe ver mag een werkgever gaan?
De tijd dat advocaten en politici strak in het pak naar kantoor gingen, lijkt verleden tijd. De pandemie heeft niet alleen onze kleerkast maar ook onze kijk op de dresscode gewijzigd.
Een eerste indruk is altijd belangrijk. Je kledingkeuze speelt een grote rol in de boodschap die je overbrengt. Hoe solliciteer je in stijl?
Korte rokjes, uitgesneden jurken, een doorzichtig topje onder een blazer. Dat is de nieuwe kantoormode in de VS. Durf jij in sexy kleding naar het werk gaan?
Kleuren hebben een effect op onze carrière. Ze beïnvloeden namelijk onze gemoedstoestand en hoe mensen op ons reageren. De beste/slechtste kleuren?
Mijn nieuwe job vereist dat ik me elke dag kleed in pak en das. Moet mijn werkgever die kledij betalen?
Of je dat nu wilt of niet: je kledij is op kantoor een van de eerste zaken waar jij op beoordeeld wordt. “Kleed je voor de job die je wilt, niet voor de job die je hebt.”
Het is niet altijd makkelijk om te beslissen wat je moet aandoen op je werkplek. Hoe ziet een juiste werkoutfit eruit? Styliste Lien Degol helpt je op weg.
Wie professioneel wil overkomen, houdt zich aan de dresscode van z’n bedrijf. Wie succesvol wil overkomen… draagt gewoon wat hij of zij zélf wil.
Als werknemer kun je maar best verzorgd en netjes voor de dag komen. Maar kan je werkgever jou verplichten om een dresscode te volgen?
De kleren maken de man. Zeker bij sollicitaties. Jobat geeft enkele dresscode-tips voor een sollicitatiegesprek.
Hebben tattoos een negatief effect op je sollicitatie? Werkzoekenden vinden van niet, maar recruiters denken daar soms anders over.
De kleren maken de man, of vrouw… ook tijdens de werkuren. Maar niet bij elk beroep hoort een universele dresscode of praktisch uniform.
Bij bloedhete temperaturen kan een pak met lange broek de hel zijn. Een korte broek biedt meer verfrissing, maar word je met een short wel serieus genomen?
Je wilt je collega's op je eerste werkdag niet zozeer imponeren als wel voor je innemen. Je kleding speelt daarbij een belangrijke rol: een slechte eerste indruk blijft lang hangen.
Elke werknemerkledij heeft zo zijn eigen kleur die hem het beste gaat. Enkele eenvoudige richtlijnen kunnen vaak vermijden dat in een opwelling gekochte felle bloesjes in de kast moeten blijven hangen.
Doe de test in je vriendenkring: vaak kan je aan de professionele kleding van je vrienden meteen zien voor welk bedrijf ze werken. Kleding bepaalt immers mee het imago van een bedrijf en geeft expliciet vorm aan de identiteit ervan.
Je cv kan er nog zo fantastisch uitzien, als je niet dezelfde professionaliteit uitstraalt, kan je sollicitatiegesprek wel eens snel afgelopen zijn.
Een korte broek op het werk hoort niet, een diepe decolleté evenmin. Ook te zwaar geschminkt zijn, is uit den boze. Zorg dat je gemakkelijk in je kleren zit en volg de mode niet klakkeloos.
Het wordt vaak vergeten, maar je lingerie is belangrijker dan veel mensen denken. Met de juiste lingerie voorkom je de lijnen van je ondergoed door je kledij.