Kledij
Vorige

1 van 78

Volgende

6 tips voor een zomerse outfit

27 juni 2011
Buiten is het dertig graden en jij moet aan het werk. Pak en das lijken op zo’n dag niet aangewezen, maar ook short en marcelleke zijn niet bepaald op hun plaats. Wat draag je dan best op warme zomerse dagen? Zes tips voor een comfortabele én professionele outfit.
flip-flops

1. Draag geen teenslippers op het werk

Vooral vrouwen dreigen gemakkelijk in deze val te trappen. Teenslippers behoren tot het genre van de strandkledij. Ze zien er niet alleen onprofessioneel uit, het flappende geluid van de slippers zal je collega’s ook horendol maken. Opteer daarom liever voor stijlvolle sandaaltjes of ballerina’s.

2. Kies voor lichte tinten

Donkere kleuren absorberen de hitte, terwijl lichte kleuren de warmte juist reflecteren. Dat zorgt ervoor dat je het minder warm krijgt.

3. Let op met dunne kleren

Vaak zijn lichte zomerkleren zo dun dat je er los doorheen kan kijken. Vermijd genante momenten en draag dus geen kleren die veel doorkijk bieden.

4. Draag een onderlijfje

Het lijkt misschien niet zo logisch om een extra laagje aan te doen wanneer het buiten erg heet is, maar toch is het een goed idee, zeker voor mannen. Zij voelen zich op die manier een pak frisser omdat een onderlijfje het zweet absorbeert.

5. Op warme dagen hebben vrouwen één groot voordeel ten opzichte van mannen …

… ze mogen jurkjes dragen! Een jurk is zonder meer de beste oplossing voor vrouwen die het gemakkelijk warm krijgen.

6. Zorg dat je steeds een trui of vestje op het werk hebt liggen

Buiten mag het misschien erg warm zijn, in sommige kantoren geeft de airconditioning opvallend hard van jetje. En dan kan het koud zijn!

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook