Kledij
Vorige

1 van 78

Volgende

In korte broek naar je werk: een goed idee?

6 augustus 2019
Bij bloedhete temperaturen kan een pak met lange broek de hel zijn. Een korte broek biedt meer verfrissing, maar word je met een short wel serieus genomen?

Shorts horen typisch thuis op het strand of aan de barbecue. Tot voor kort waagden maar weinig mannen zich eraan met ontblote benen op het werk te verschijnen. Maar dat is aan het veranderen. Sterker nog, een korte broek zou meer en meer aanvaard worden op kantoor.

Voor dit seizoen stuurden toonaangevende modehuizen als Armani en Louis Vuitton hun modellen de catwalk op in ‘city shorts’ – onberispelijke, donkere, perfect afgewerkte korte broekjes. Het gaat dus niet om de felgekleurde korte broek met Hawaiibloemen die je aan het zwembad draagt. Die laat je sowieso beter thuis.

Afzien in lange broek

John Lewis, een Brits merk, verkocht afgelopen juni alvast 130 procent meer city shorts dan dezelfde maand vorig jaar. En ook volgend jaar zou de trend aanhouden. “We zien meer en meer mannen die ze kopen, bijvoorbeeld voor een trouwfeest. En je moet medelijden hebben met hen: vrouwen hebben zoveel manieren waarop ze zich keurig kunnen kleden in warm weer, terwijl mannen maar moeten afzien, zeker in meer traditionele sectoren”, zegt Stacey Smith, aankoopster van Londense boetieks, in de Financial Times.

Maar niet iedereen deelt het enthousiasme voor de werkshort. “Hoewel de werkomgeving de laatste jaren als meer losjes overkomt, denk ik nog altijd dat een short dragen terwijl je zaken doet onaanvaardbaar is”, zegt Anna Zegna van modemerk Ermenegildo Zegna. “In de modewereld geldt deze regel misschien niet. Maar ik zie onze typische klant niet met een korte broek rondlopen en al helemaal niet met een kostuumjasje op.”

VIDEO: Postbode wil in kilt gaan werken

    

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook