Vorige

1 van 554

Volgende
Volgend artikel:

Hoe ziet de ideale werkplek eruit na corona?

12 verkoelende tips voor op een té warme werkplek

27 juni 2019
De zomer is zalig... Maar minder fijn is het om te werken op heel warme dagen. Met deze tips hou je je hoofd koel.

1. Gebruik deo op een correcte manier

Blijkbaar gebruiken we deo allemaal op een foute wijze. Dat is een belangrijke reden waarom het vaak niet goed genoeg werkt. Eigenlijk moet je deo spuiten de nacht voordat je het nodig hebt, zodat het tijd heeft om je zweetklieren te blokkeren.

2. Vermijd alcohol en cafeïne

Drank dat ervoor zorgt dat je lichaam water verliest, is af te raden. Als je je dagelijkse shot cafeïne niet kunt missen, probeer dan eens gekoelde groene thee.

Warm en zwaar eten zijn ook best te vermijden. Fruit en groenten die water bevatten, zoals watermeloen en komkommer, houden je koel.

3. Verminder de warmte van je pc

De meeste elektrische devices geven heel wat warmte af. Laat je pc snel in stand-by gaan en laat hem ‘s nachts niet opstaan. Hetzelfde geldt voor de andere elektrische toestellen. Alle kleine beetjes helpen.

4. Ijsjes!

Trakteer jezelf en je collega’s op een ijsje. Maak een DIY ijsbar of contacteer hiervoor een ijsverkoper.

5. Draag de juiste kledij

Hoeft het gezegd dat het niet slim is om in de zomer dezelfde kledij te dragen als in de andere seizoenen? Ga voor lichtere kledij die ademt. Katoen en linnen bijvoorbeeld.

6. Kies voor lichtere kleuren

Dankzij wit, beige en lichtgrijs zal je je koeler voelen. Door kleuren die warmte absorberen zal je je warmer voelen en meer zweten.

7. Leg extra kledij op het werk

Zo kan je terug frisse kleren aandoen in het heetst van de strijd.

8. Regel de luchtstroom

Als de lucht binnen kouder is dan de buitentemperatuur, probeer deze dan buiten te houden. Hou de deuren en ramen gesloten. Als het later op de dag kouder wordt, kan je de ramen terug openen. Zorg dat de lucht kan circuleren op je werkplek. Als je stopt met werken, sluit je alles best terug af zodat je de dag erna kan genieten van de koudere lucht binnen.

9. Draag een onderhemdje

Vermijd zweet op je kledij door een onderhemdje te dragen. Een licht onderhemdje in bijvoorbeeld katoen is ideaal. Je zal je niet minder warm voelen, maar het kan wel je kledij redden. Kies best voor een lichte kleur zodat het niet zichtbaar is onder lichte kledij.

10. Blokkeer de zon

Als je de zonneschijn kunt weghouden tijdens de zonnigste uren van de dag, dan kan je de warmte die binnenkomt verminderen met meer dan 40%. Gordijnen en blinderingen met lichte kleuren of reflecterende oppervlakte werken het best.

11. Go casual

Werk je in een formele werksfeer met nette (mantel)pakken, vraag dan aan je baas of je op warme dagen geen uitzondering mag maken. Wie weet mag iedereen dan wel casual naar het werk komen.

12. Buitenmeeting of lange lunch

Heb je ergens een koele plek in de buurt die je mits wat creativiteit kunt omturnen tot werkplek of vergaderplaats? Of maak van de gelegenheid gebruik om een teambuilding te gaan doen. Waarom niet met z’n allen gaan kanoën of zwemmen?

(mr) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14200 andere jobs