Gezondheid
Vorige

1 van 640

Volgende

De 7 zwaarste zomerberoepen

In de zomer achter je bureau zitten terwijl de airco je de hitte doet vergeten, het kan plezanter. Toch mag je van geluk spreken. Sommige mensen moeten immers in de blakende zon zwaar werk verrichten. Deze 7 beroepen zijn net dat tikkeltje zwaarder in de zomer.
#

1. Vuilnisman

Populair zal je dit beroep niet meteen kunnen noemen. Nochtans is algemeen bekend dat een vuilnisman goed zijn boterham verdient. Wat wil je ook, ze halen al je vuil op en moeten een vreselijke geur van afval inhaleren. Een ondraaglijke geur, zeker als de warmte het nog tien keer erger maakt. En pech voor hen als een zak het begeeft en de smurrie op hun handschoenen loopt. Respect voor de mensen die deze job in deze temperaturen moeten uitoefenen. 

> Het loon van een vuilnisman

> De droomjob van Kobe Ilsen: vuilnisman 

 

2. Lijkschouwer

We kennen hen vooral uit series als ‘Flikken’, ‘Witse’ en ‘Zone Stad’. En waarschijnlijk denk jij net als half Vlaanderen: wie wil er nu lijkschouwer worden? Je moet het immers maar willen doen. Een ‘goede periode’ bestaat er niet, maar wanneer er vooral slachtoffers van de hitte en verkeersongevallen worden binnen gebracht moet het helemaal geen aangename job zijn.

> 6 jobs die het overwegen waard zijn 

3. Studiebegeleider

Het zal wellicht goed verdienen en je doet het ‘voor de goede zaak’, maar laat ons het er toch op houden dat studiebegeleiders in de zomer niet de meest amusante job hebben. Met jongeren die niets van de leerstof snappen moet je veel geduld hebben. Een eigenschap die met warm weer niet altijd spontaan komt. Bovendien kijken de leerlingen er vaak niet naar uit om ook in de vakantie te moeten werken voor school. Zeker niet als ze liever naar dat ene festival zouden gaan of met hun vrienden een balletje zouden willen trappen in het park.

> Hoeveel verdient een studiebegeleider netto per maand? 

4. Rioolwerker

… klinkt als een onaantrekkelijk beroep. Zeker als je weet dat ze voortdurend met uitwerpselen werken (lees: vies en stinkt) en dat het nog gevaarlijk is ook. Als ze tijdens een zomers onweer in de riool zitten, kan het waterpeil snel de hoogte in gaan. Verdrinkingsgevaar is dan niet ver weg.

Een dagje meelopen met een rioolwerker: 

 

5. Ophaler van kadavers

Dode dieren ophalen: er bestaan wel aangenamere beroepen. Aangenaam of niet, het ophalen van kadavers houdt gezondheidsrisico’s in. Denk maar aan mond- en klauwzeer, de dioxinecrisis en vogelgriep. Ook wat de hitte betreft kunnen er meer dode dieren zijn door uitdroging.

 

6. Fruitplukker

De ideale zomerjob, zou je denken. Toch is het minder romantisch dan het doet uitschijnen. Vooral wanneer er een hittegolf door het land trekt. Want bedenk dit eens: je staat in de brandende zon op een ladder, houdt kilo’s geplukt fruit op je rug en je loon is niet om naar huis te schrijven. Toch twee keer nadenken dus als je naar het buitenland trekt om fruit te plukken.

> Het loon van een Belgische fruitplukster in Australië? 

7. Mascotte

Pretparken en andere evenementen lopen er vol van: mascottes, ofwel ook de écht Micky Mouse, Bumba of Walibi genoemd. Onder deze figuren bevinden zich mensen (vaak jobstudenten) die zich in het zweet lopen en altijd vriendelijk moeten zijn. Zélfs als er twintig jengelende kinderen aan je pak staan te trekken of op je voeten staan te trappelen.

 

(mw) – Bron: standaard.be 

7 augustus 2018
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook