Collega's
Vorige

1 van 453

Volgende

Sporten met je collega's: 4 tips

Sporten met collega's
Tijdens de lunchpauze samen met je collega’s trainen, bevordert je productiviteit op het werk.
Je samen met je collega’s in het zweet werken? Het heeft tal van voordelen: je voelt je niet alleen, het komt je productiviteit alleen maar ten goede én het bevordert het groepsgevoel. Maar voor je je sportschoenen in je werktas steekt, lees je best deze vier tips!

Geen zin om ’s avonds nog naar de sportschool te gaan? Logisch. De oplossing: tijdens je lunchpauze samen met je collega’s trainen. Het bevordert niet alleen je productiviteit op het werk, maar het zorgt er ook voor dat je je minder snel ziek meldt. Bovendien versterk je ook het teamgevoel.

Geen wonder dat zoveel collega’s onder de middag samen gaan joggen. Maar vergeet niet: je sportmaatjes zijn in de eerste plaats je collega’s. Daarom neem je best deze vier tips ter harte zodat de sfeer op kantoor, én op het sportveld, helemaal goed zit.

1. Respecteer grenzen

Gaan jullie met z’n allen richting kleedkamers? Of nemen jullie na de training een heerlijke, ontspannende douche? Hou er dan rekening mee dat niet iedereen nood heeft aan een babbel tijdens het omkleden of douchen. Heel veel mensen voelen zich erg ongemakkelijk als ze naakt zijn, of in hun ondergoed gezien worden.

2. Let op je outfit

Collega’s zijn géén sportvrienden die je al jaren kent. Let daarom goed op je kleding. Ga je met vriend(inn)en trainen? Dan kun je gerust een comfortabele, kleurrijke jogging aantrekken. Als je met je collega’s traint, kies je maar beter voor een iets professionelere outfit. Een lange trainingsbroek met een simpel T-shirt en een sportvest of een trui, bijvoorbeeld.

3. Laat zien dat je een teamplayer bent

Heb je dorst? Neem dan niet alleen een flesje water voor jezelf, maar neem er ook één mee voor je collega’s. Heeft een collega het moeilijk met een bepaalde oefening? Of kan er iemand niet goed volgen tijdens het lopen? Bied dan hulp aan, zowel op fysiek als mentaal vlak. Het sportuurtje is het moment bij uitstek om een band op te bouwen.

4. Wees eerlijk tegen jezelf

Heel wat mensen sporten het liefst samen met vrienden, familieleden of collega’s. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Ben jij hypercompetitief? Wil je niets liever dan de beste zijn? Zelfs als dat ten koste van een goede werkrelatie gaat? Denk dan eerst goed na of je überhaupt wel mee gaat sporten met je collega’s, want soms doet het meer kwaad dan goed…

(dt/em) - Bron: Levo 

5 december 2018
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook