Bazen
Vorige

1 van 480

Volgende
Volgend artikel:

Welke eisen stelt Gen Z aan de werkgever?

Waarom jouw baas een marathon kan lopen en jij niet

Hoe komt het dat topmanagers de tijd vinden om zich voor te bereiden op loopwedstrijden terwijl gewone medewerkers nauwelijks tijd hebben voor hun wekelijks fitnessbezoek? Hoe kan jij ervoor zorgen dat ook jij tijd hebt om te sporten?
#

Afgetrainde bedrijfsleiders en politici staan elkaar jaarlijks opnieuw te verdringen aan de start van de Ten Miles in Antwerpen. Het paradepaardje is de marathon waar steeds meer interesse voor blijkt te zijn. Hoe vinden zij de tijd om zich voor te bereiden?

Discipline en planning

Discipline en planning blijken de sleutelwoorden te zijn. Niemand loopt zomaar even een marathon, dus een degelijke voorbereiding met persoonlijke trainingsschema’s is een absolute must. Daarnaast is de kans groot dat je jouw voedingspatroon zal moeten aanpassen. Een sterke wil is dus zeker nodig, maar dat is wellicht onvoldoende.

Vier keer per week trainen

Je moet ook tijd kunnen vrijmaken om vier(!) keer per week te gaan trainen. Een strakke planning kan je hierbij helpen. Zo kan een training vóór of tijdens de werkdag wonderen doen voor jouw productiviteit. Heel wat bedrijven hebben dan ook douches geïnstalleerd voor medewerkers die tijdens de middag willen gaan joggen.

Plan jouw training in als een meeting

Hoe dan ook is het aangewezen een training in te plannen als een meeting, zeg maar een afspraak met jezelf. Beschouw het dus als een afspraak waar je moeilijk van kunt afstappen. Bewust tijd maken is de boodschap.

(tc) 

Tim Christiaens is de oprichter van de Time Management Company en auteur van Win Tijd Op Jouw Manier. Hij is een expert in time management en coacht medewerkers in tijdsbeheer.
Wens je ook meer tijd voor jouw activiteiten? Schrijf je dan in voor de open opleiding. Lezers van Jobat ontvangen 10% korting.
 

20 mei 2014
Anderen bekeken ook