Teamwork
Vorige

1 van 362

Volgende

Welk type teamspeler ben jij?

Teamplayers at work
Een optimaal team bestaat uit vier types: de tovenaar, de minnaar, de soeverein en de strijder.

Hoe stel je een succesvol team samen? Volgens managementconsultant Nikos Mourkogiannis speelt de persoonlijkheid van de werknemers daarbij een grotere rol dan hun vaardigheden. Het geheim zit hem in de juiste mix van vier types.

1. De tovenaar

Dit type is geobsedeerd door ideeën en is gek op discussiëren. Zijn manier van motiveren is een wit konijn uit een hoed toveren. Ondanks al zijn verbeelding, is hij echter ook best wel rationeel.

2. De minnaar

Voor hem komt alles neer op een relatie. Hij is pragmatisch maar ook emotioneel en houdt zich vooral bezig met de winnende coalitie op touw te zetten. Hij laat zich leiden door gevoelens.

3. De krijger

Hij is rationeel en pragmatisch. Voor hem geldt enkel het volgende probleem en hij kijkt dus op korte termijn. Hij laat zich leiden door feiten en vindt dat mensen zich moeten houden aan systemen.

4. De soeverein

Hij focust op het grotere plaatje en handelt voornamelijk vanuit overtuigingen. Hij ziet mogelijkheden waar anderen die misschien niet zien. Alles wordt erop beoordeeld of het in de gewenste richting gaat.

(mw)

9 augustus 2019
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook