Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 719

Volgende

4 tips om niet in slaap te vallen op je werk

Slapen is belangrijk, maar doe je beter niet achter je bureau. Soms moet je al eens lange uren kloppen om een project af te krijgen. Dan kan wakker blijven best moeilijk zijn. Met deze tips van de slaapraad voorkom je dat je indommelt op kantoor.

1. Slaap

Weet je op voorhand dat er een lange werkdag aankomt, slaap dan de dag voordien extra. Of je kan ook je alarm zetten en korte slaapjes van een kwartier inlassen.

2. Maak het je oncomfortabel

Warmte maakt je slaperig, dus zorg ervoor dat je werkruimte zo koud mogelijk is. Kies voor een harde stoel en zet de rugleuning kaarsrecht. Zet luide muziek op, vermijd jazz, klassieke muziek en andere deuntjes die het oor al te veel strelen.

3. Eten en drinken

Met een volle maag is een dutje nooit veraf. Eet dus een klein hapje voor je aan het werk moet. Vermijd warme dranken, zeker die met melk in. Krijg je honger, hou het dan bij kleine, suikerrijke snacks zoals een chocoladereep. Cola is eveneens een aanrader.

4. Verfris je

Besprenkel om het uur je gezicht met koud water. Neem om de zoveel uur een frisse neus door een ommetje te doen. Nog een trucje: adem enkele minuten in- en uit in een papieren zak. Dat doet je adrenaline pieken, waardoor je er weer tegenaan kan.

(kv) 

12 augustus 2019
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook