Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 733

Volgende
Volgend artikel:

6 signalen dat je teveel werkt

4 tips voor lopen bij zomerweer

"Het voordeel van lopen? Je vertrekt gewoon aan je voordeur en moet niet eerst naar de fitness rijden." (Femke Coene, office manager Accent Jobs)
Zomerdagen zijn heerlijke dagen om te gaan lopen of joggen. Zelfs in België lopen de temperaturen hoog op, zodat je beter met enkele zaken rekening houdt.
Accent Allstars
"Het voordeel van lopen? Je vertrekt gewoon aan je voordeur en moet niet eerst naar de fitness rijden." (Femke Coene, office manager Accent Jobs)

1. Kies het moment én de omgeving

Op tropische dagen is het rond het middaguur flink zweten. De verkoeling van het ochtendkrieken of de avond is dan beter. De temperatuur is dan een stuk draaglijker. Lopen in het bos is op warme dagen veel aangenamer dan lopen op (warm) asfalt.

2. Stel je verwachtingen bij

Windstil en zachte temperaturen zijn ideaal voor tempo- of intervallopen. Maar bij warm weer valt het je veel zwaarder om dat niveau bij te houden. Stel je verwachtingen op die dagen dus bij.

3. Aangepaste kledij

Kies voor dunne en ventilerende sportkleding. Vermijd katoenen kledij, die eerder vocht opneemt dan absorbeert. Een petje is ook vaak aan te raden, naast een zonnebril. Overigens is ook zonnebrandcrème een must als je in volle zon een duurloop doet.

4. Drinken, drinken, drinken

Last but not least: drink voldoende. Je verliest als gevolg van transpiratie meer vocht dan normaal, zeker bij warme temperaturen.


(tv) - Bron: MARK Magazine 

29 juli 2016
Anderen bekeken ook