Werkplek
Vorige

1 van 633

Volgende
Volgend artikel:

Ruim je werkplek op en ... krijg promotie

Sexy naar het werk: voor Gen Z geen probleem

Sexy kledij op kantoor
Korte rokjes, diep uitgesneden jurken, een doorzichtig of zelfs geen topje onder een blazer. Dat is de nieuwe kantoormode in de Verenigde Staten. Het is volgens sommigen misschien not done, maar er schuilt ook een sterke boodschap achter. Zou jij je in sexy kleding durven begeven naar het werk?

#workoutfits

Verschillende Amerikaanse influencers op TikTok maken korte video’s over kantoorkledij. Ze laten zien wat ze zelf zouden dragen naar het werk. De influencers hebben dan het gevoel dat ze zich opkleden, maar de vaak onthullende outfits zijn eigenlijk meer gepast voor een avondje uit.

Deze video’s bereiken miljoenen mensen via #workoutfits. Jongeren halen er inspiratie uit en nemen zelf zo’n filmpje op. Of ze begeven zich opgekleed naar het werk.

Lees ook: Twee fouten en drie regels voor je kledij op kantoor

Kledingwinkels doen ook mee

Sommige kledingwinkels hebben online een rubriek die ‘formele kledij’ of ‘kantoorkleding’ heet. Tien jaar geleden zagen die er helemaal anders uit. De modellen pronken nu met open kleedjes, een kostuum met felle kleuren en prints, of strakke leren rokjes. Dat is de mode van tegenwoordig. En dat moet kunnen, volgens die influencers.

Van sexy naar té casual

Niet iedereen kleedt zich sexy naar het werk. Sommige jongeren kleden zich té casual. HR-medewerkers kijken van niks meer op. Die joggingbroek laat je best thuis. En die sneakers waarmee je op stap ging in het weekend ook.

Een nette outfit laat een goede indruk na bij je werkgever en collega’s. Je komt serieuzer over. En geef toe, je wilt toch niet dé roddel van de werkvloer worden?

Extra: Solliciteren in stijl (E-gids)

Dresscode op het werk

Sommige bedrijven hebben een eigen kledingvoorschrift. Ga je solliciteren en weet je niet wat aan te trekken? Pols naar de dresscode bij HR. Er is niks mis met een goede voorbereiding. Zo laat je ook zien dat je de job serieus neemt. Je toont gezonde interesse. Kledij is belangrijker dan je denkt tijdens een sollicitatie.

Ontdek: Kan de werkgever jou een dresscode opleggen?

De boodschap erachter

Een groot deel van de influencers op TikTok legt uit dat kleding een vorm van zelfexpressie is. Ook op het werk. Een kort rokje of uitgesneden blouse zegt niks over de kwaliteit van je werk of over je (gebrek aan) ambitie.

Sommige werkgevers steunen deze uitspraak en geven dan ook wat meer vrijheid aan hun werknemers. Ze willen dat iedereen zich goed voelt op de werkvloer. En jezelf uitdrukken hoort daar ook bij.

CHECK: De beste en slechtste kleuren om te dragen op het werk

(sv/em) - Bron: New York Post

19 oktober 2022
Anderen bekeken ook
Meest gelezen
  1. 1 Hoeveel blijft er van mijn brutoloon netto over?
  2. 6 Ouderschapsverlof: al jouw vragen beantwoord (FAQ)
  3. 2 Bereken je opzegtermijn
  4. 7 De 10 beste complimentjes om je collega's te geven
  5. 3 Online solliciteren: tips & tricks
  6. 8 Thuiswerken op een productieve én gezonde manier
  7. 4 Hoeveel Belgen verdienen meer dan 2.100 euro netto?
  8. 9 Pensioen FAQ: alle antwoorden op jouw vragen
  9. 5 De arbeidsovereenkomst: hier moet je op letten voor je je handtekening zet
  10. 10 Klaar voor je eerste job!