Eerste werkdag
Vorige

1 van 35

Volgende

5 eigenzinnige tips voor een goede eerste indruk

3 september 2019
Klaar voor die eerste indruk?
Echte schoonheid zit vanbinnen. Maar wie jou niet kent, gaat af op een eerste indruk. En die wordt voor slechts 7% bepaald door wat je zegt. Deze tips gaan over de andere 93%.

1. Doe de natuur geen geweld aan

Jouw natuur is perfect. Je ogen, tanden, lippen, huid en natuurlijke haarkleur zijn op elkaar afgestemd en maken deel uit van je unieke persoonlijkheid. Hou daar rekening mee:

  • Maak je tanden nooit witter dan ze van nature zijn. Ze zouden alle aandacht opeisen en bijvoorbeeld je mooie ogen in de schaduw zetten.
     
  • Gebruik geen zwarte mascara of eyeliner als je kleurtype zwart beter vermijdt. Zwart maakt vaak strenger, bleker, ouder en agressiever.

2. Stem je kledij af op je sterke kanten

Ben je een perfectionist (denker)? Dan ga je best niet te sportief gekleed. Je houdt dan ook niet van franjes en frullen, van ditjes en datjes. Je neemt de tijd om na te denken en plannen uit te werken, om je voor te bereiden.

Ben je een levensgenieter (doener)? Kleed je dan niet te klassiek. Tussen vier muren zitten is niets voor jou: je hebt sociale contacten, creativiteit en beweging nodig. Daar past een vlotte, no-nonsense kledingstijl bij.

3. Draag mode enkel als ze bij jou past

“Fashion says Me too and style says Only me”, zei Samuel Goldwyn al. Mode, media en publiciteit zijn slechte raadgevers. Ze zijn er om je te doen kopen. We hebben die kleurtjes niet en willen tonen dat we hip en koopkrachtig zijn.

4. Luister goed naar complimentjes

Ze verklappen of je op de goede weg zit. Zeggen mensen dat je een toffe bril hebt, een mooie trui of een leuk uurwerk? Dan hebben ze alleen dat gezien.

Zeggen ze: ‘Wat zie je er goed uit!’ of ‘Jij verjongt met ouder worden’? Dat zijn complimentjes over jou. Die tellen en zijn goed voor je zelfzekerheid!

5. Leer jouw kleuren en stijl kennen

Een tweede kans op een eerste indruk? Die krijg je niet. Na een éénmalige kleuranalyse weet je welke kleuren en stijl bij jou passen, straal je klasse uit en krijg je respect.

De bonus? Je kleuren passen bij elkaar: combineer ze en doe meer met je garderobe. Ken je je kleuren, dan vermijd je voortaan ook miskopen. Voorkom je er één, dan heb je je kleuranalyse vaak al terugverdiend. En kan die beginnen renderen, je leven lang.

(ndd/so) 

Nadine De Deken (Filline) geeft al bijna 40 jaar kleuranalyse en stijladvies. Ze schreef ook tal van succesvolle kleur- en stijlboeken. Lees haar gratis e-book of verken haar site. 

Kies een outfit die bij je past
Kleuren die bij jou passen, ondersteunen je uitstraling en zetten je sterke kanten in de verf. Ze geven je kracht en energie en zorgen ervoor dat je zelfzeker overkomt.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook