Kledij
Vorige

1 van 81

Volgende

Sexy collega's minder serieus genomen: waar ligt de grens?

Met de warmere temperaturen in aantocht, rijst de vraag weer op: wat kan en wat kan niet op vestimentair gebied? Hoewel we in de 21ste eeuw leven, zijn er toch nog enkele dingen die tegen de borst stoten. Zeker als het om een te diep decolleté gaat.

Kiezen voor een te sexy outfit, kan zich tegen je keren. Vooral als het om te gewaagd geklede vrouwen gaat. Zo blijkt uit recent onderzoek. En het zijn niet alleen mannen die met vooroordelen zitten en hun te sexy geklede collega’s minder serieus nemen.

Ook vrouwelijke collega’s durven medewerkers te onderschatten op basis van hun stijlkeuze. Van de ondervraagde vrouwen tussen 30 en 39 jaar gaf 61% toe dat ze hun collega’s minder serieus namen als ze een – in hun ogen - te korte rok of te diep uitgesneden t-shirt droegen. Bij de mannen ging het om een derde van de ondervraagden.

Mannen versus vrouwen

Het probleem doet zich vooral voor ten opzichte van vrouwelijke collega’s. Over het algemeen wordt aangenomen dat mannelijke collega’s zich minder gemakkelijk te sexy kleden. Al worden zij ook wel eens verkeerd ingeschat door een te strakke broek, te laag uitgesneden shirt of te ver openstaand hemd. Bij hen gaat het niet zo zeer om te sexy, maar eerder om ‘ongepast’.

Bij vrouwen loert het gevaar dan weer bij te hoge splitten in een rok of kleedje, een ontblote rug of andere strategische uitsnijdingen, te korte rok, of te bloot decolleté. Maar die grens is voor iedereen anders. Wat voor de een te sexy is, kan voor de ander perfect door de beugel, of is gewoon mode.

Kledij aanpassen

Verder moet de outfit ook bekeken worden vanuit de bedrijfscultuur en de aangelegenheid. Wat in Europa normaal is, is dat misschien niet voor medewerkers/vertegenwoordigers uit andere landen waar het bedrijf mee samenwerkt.

Misschien werk je als verkoper en moet je soms op verplaatsing. Wat is gepast voor de bedrijfsomgeving van de klant? De kledijverwachtingen zullen anders zijn bij een tuinbedrijf, een garage, een HR-bureau, agentschap of overheidsinstelling. Het is daarom zaak om je voor te bereiden en even op voorhand uit te zoeken wat gepast is en wat niet. Welke uitstraling werkt waar?

Accentueren

Het is niet alleen belangrijk om na te denken over je kleding, maar ook over je accessoires. Wat accentueer je waar? En is dat wel de bedoeling? Let vooral op te veel juwelen, make-up of parfum. In sommige gevallen schaadt overdaad. Kies daarom voor strategische aanvullingen op je kledingkeuze.

Het is uiteindelijk vooral belangrijk om een outfit te dragen die je zelfzeker maakt en je goed in je vel doet voelen. Maar ’s morgens een extra kritische blik op je ensemble werpen, kan geen kwaad.

(sjv) - Bron: AD 

19 april 2018
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook