Het loon van...
Vorige

1 van 867

Volgende
Volgend artikel:

Welke ingenieur verdient het meest?

Hoeveel verdien je als technieker?

Technieker aan het werk
Een technicus of productiemedewerker verdient gemiddeld 3.675 euro in ons land. Al kunnen sommige elementen dat loon naar omhoog tillen.

In vergelijking met de voorbije vier jaar is het loon van de technicus met 15,4% toegenomen. Dit alles blijkt uit het Salariskompas van Jobat, een loononderzoek dat precies 95.974 Belgische bedienden, arbeiders en ambtenaren invulden.

In de kijker: Werken in techniek

Bepalende factoren

Wat het loon mee bepaalt - ook in technische sectoren - is het aantal jaren ervaring. Zo verdient een startende technieker (met drie jaar ervaring of minder) gemiddeld 2.786 euro bruto per maand. Na twintig jaar ervaring is dat zowat 3.912 euro per maand.

Ook de regio en de grootte van de werkgever spelen een rol. Hoe groter de organisatie, hoe hoger het gemiddelde loon vaak.

Ontdek: Welke factoren bepalen je loon? (e-gids)

Extralegale voordelen

Verder kan de technicus of productiemedewerker gemiddeld rekenen op 27 vakantiedagen én op zowat 5 tot 6 verschillende extralegale voordelen.

Maaltijdcheques of een maaltijdvergoeding (76% van de technici krijgen dit), een eindejaarspremie (75%), een hospitalisatieverzekering (63%), een dertiende maand (58%), een pensioenplan of groepsverzekering (57%) en een vergoeding voor woon-werkverkeer (53%) duiken daarbij het vaakst op.

Interesse in een job als technieker? Bekijk het actuele vacatureaanbod

(wv/kv) - Bron: Jobat Salariskompas 2022-2023

18 oktober 2023
  • Jobs voor technieker
Anderen bekeken ook