Aangeboden door Fluvius

Van wiskundeleerkracht naar projectbeheerder: “Dit is de uitdaging die ik nodig had”

Na twee jaar als wiskundeleerkracht miste Jorn van Parys een technische uitdaging. Bij Fluvius vond hij die wel, mét het sociale contact waar hij zo van houdt. “Als ik nu door onze straten rijd en het eindresultaat van mijn werk zie, ben ik een gelukkig mens. Bovendien heb ik zo veel mogelijkheden om bij te leren en door te groeien, dat ik mezelf hier niet meer zie vertrekken.”

De ideale combinatie van techniek en sociaal contact

“Ik ben altijd op zoek naar iets nieuws om mezelf aan te leren. Ik houd van techniek en als leraar wiskunde miste ik de voortdurende uitdaging. Daarom ging ik op zoek naar een technische job met minstens evenveel variatie en sociaal contact. De vacature van projectbeheerder beloofde exact de combinatie die ik zocht, inclusief heel wat doorgroeimogelijkheden. Op aanraden van een kennis die al langer bij Fluvius werkte, besloot ik de sprong te wagen.”

“Projectbeheerder is een droomjob. We laten projecten zo vlot mogelijk verlopen.” (Jorn van Parys)

De sprong bleek juist. “Ondertussen ben ik zo’n twee jaar projectbeheerder. Het is een droomjob. Onze taak is projecten zo vlot mogelijk te laten verlopen. Technisch en financieel, maar vooral met zo weinig mogelijk hinder. Die variatie maakt elke dag anders. Elk project is een nieuwe uitdaging.”

"Mijn job in het kort? Ik ben hét aanspreekpunt voor technische vragen en één van de spilfiguren voor één of meerdere gemeentes in projecten rond elektriciteits-, openbare verlichtings- en gasnetten. Ook bepaal ik ontwerpplannen en stel ik kostprijsramingen op volgens bestaande ontwerp- en investeringsregels. Daarnaast ga ik regelmatig in gesprek met alle betrokken partijen over bijvoorbeeld verkavelingen, wegeniswerken en openbare verlichting.”

Een job met impact

“Op dit moment zijn we bijvoorbeeld een gemeentelijk zwembad aan het afbreken. In dat zwembad staat nog een elektriciteitscabine die het cultureel centrum ernaast van stroom voorziet. Ik bekijk dan wat de beste en goedkoopste oplossing is voor de gemeente om alles af te breken zonder de stroomvoorziening in gevaar te brengen.”

“Als ik door Vlaanderen rijd en ik zie straatverlichting en woningen die verbeterd zijn dankzij de plannen die ik heb ontworpen, dan maakt me dat ongelofelijk trots. Ons elektriciteitsnet loopt voor op dat van de buurlanden, en we werken hard om nog verder voorop te lopen en te bouwen aan de netwerken voor morgen. Om helemaal klaar te zijn voor de elektrificatie. Daar maak ik graag deel van uit.”

Vlot van leerkracht naar projectbeheerder

“De sollicitatieprocedure en de technische proeven verliepen erg vlot, maar toch vond ik de eerste werkdag best spannend. Ik had nog geen ervaring met projectbeheer en het is best wel een uitdagende functie om in te stappen.”

“Mijn zenuwen bleken overbodig. Als nieuwe Fluviusser kreeg ik een peter. Die nam mij meteen op sleeptouw, zowel in de job als in het bedrijf. We leerden elkaar kennen tijdens een lunch en samen met mijn teamleider zorgde hij voor een warme ontvangst op kantoor. Tweemaal per week namen we samen de dossiers door en week na week kon ik zelfstandiger werken.”

"Nieuwe vacatures krijgen we altijd eerst intern te zien. Een groot pluspunt." (Jorn van Parys)

Stap voor stap bijleren

“Ik leer nog elke dag bij. Tijdens het werk, maar ook met korte opleidingen. Ik haalde bijvoorbeeld al een BA4- en BA5-attest om veilig te kunnen werken met elektriciteit. Erg leuk, want zo breid ik mijn kennis en takenpakket stap voor stap uit, terwijl ik de job uitvoer. Gaat er iets snel of niet snel genoeg, dan hoef ik het maar te zeggen. Fluvius houdt altijd rekening met mijn tempo.”

Jorn van Parys

“Naast de opleidingen nodig om mijn job te kunnen uitoefenen, biedt Fluvius een brede waaier aan andere trainingen aan in de Fluvius Academy: gasaansluitingen, lichtstudies, offertes maken ... Dat geeft mij de kans om beter te worden in wat ik doe, te werken aan een brede basis en van andere domeinen te proeven. Zo heb ik ook al meegelopen met een aantal andere diensten.”

Groeien binnen Fluvius

“Na twee jaar ervaring als projectbeheerder heb ik het gevoel dat ik de job al goed beheers. Toch blijft het werk zeer gevarieerd en uitdagend, want elk project is anders. Maar ik ken mezelf: soms heb ik behoefte aan iets nieuws. Dat je binnen Fluvius kan groeien en dat we nieuwe vacatures eerst intern te zien krijgen, zijn voor mij grote pluspunten.”

"Weten dat je binnen je bedrijf kan blijven doorgroeien, geeft heel veel energie." (Jorn van Parys)

“Op twee jaar tijd zag al ik verschillende collega’s van dienst of functie wisselen. Fluvius luistert naar je behoeften en houdt er rekening mee waar mogelijk. Op dit moment is een interne carrièreswitch voor mij niet aan de orde, maar over een paar jaar zie ik mezelf wel teamleider worden, of lesgeven in de Fluvius Academy. Weten dat je binnen je bedrijf kan blijven groeien, dat geeft energie. Ik zie mezelf nooit meer weggaan bij Fluvius.”

Fluvius Banner

Bij Fluvius kan je alle kanten uit. Ook aan de slag in een van onze jobs voor technische bachelors of als technieker of ingenieur? Check de vacatures en solliciteer meteen online.

Fluvius: 16 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'Fluvius' jobs meteen in je mailbox.