Millennials en corona: meer pessimisme, minder stress
Belgische millennials zijn ervan overtuigd dat ze het slechter zullen hebben dan hun ouders. Al hebben ze sinds de COVID-19-pandemie minder stress...
Zijn er recente veranderingen in de arbeidswetgeving? Wat zijn de nieuwste tips & trics om je carrière een boost te geven, een nieuwe job te scoren of de sfeer op je werk te verbeteren? Hoe zorg je zelf voor het perfecte evenwicht tussen werk en je privé? En hoeveel verdient iemand in een welbepaalde functie?
Op onze actualiteitspagina proberen wij zo goed mogelijk in te spelen op de laatste nieuwtjes in de arbeidswereld en je optimaal te informeren.
Belgische millennials zijn ervan overtuigd dat ze het slechter zullen hebben dan hun ouders. Al hebben ze sinds de COVID-19-pandemie minder stress...
Door de coronacrisis zijn vier freelancers op tien gedwongen om hun uurtarieven te verlagen. Iets meer dan de helft zag zijn omzet dalen.
Je cv staat op punt. Je motivatiebrief ook. Je hebt de vereiste diploma’s en de motivatie. Toch hoor je niks. Hoe kan dat? Wel, om deze redenen.
Pogingen om knopen door te hakken resulteren meestal in nieuwe discussies. Maar in feite hoeft een vergadering helemaal niet chaotisch te zijn.
Naast een correct loon kunnen secundaire arbeidsvoorwaarden je ook heel wat arbeidsvreugde opleveren. Kun je hierover onderhandelen en hoe pak je het aan?
Ondanks de vele ongemakken in 2020 zijn er - ook voor je werk - enkele pluspunten geweest aan die nieuwe manier van (thuis)werken...
Ook organisatoren van teambuildings hebben flink te lijden onder de coronapandemie. Maar ze vonden een nieuwe adem met een digitaal aanbod.
Wat als je tijdelijk werkloos bent/was door corona? Krijg je dan minder maaltijd- en ecocheques?
Hoeveel bedraagt de gemiddelde loonverwachting bij de start van de eerste job voor (advanced) masters? Een overzicht...
Thuiswerken doe je in principe van thuis uit… maar wat als jij je meer thuis voelt op een zomerse vakantiebestemming? Mag je zomaar kiezen waar je telewerkt?
En plots ben je leider van een team als jongeman (of -vrouw). Het overkwam Jelle van der Lugt. Hij zet deze zekerheden voorop...
Eén op de vijftig werkgevers biedt op dit moment een consumptiecheque aan aan zijn medewerkers. Kan jij genieten van dit extraatje?
Dreigen, manipuleren, kleineren. Het komt in meer bedrijven voor dan we denken. Het is niet ideaal, natuurlijk. Maar wat kun je eraan doen?
Of je werkgever verplicht is (een deel van) de kosten verbonden aan je woon-werkverkeer ten laste te nemen, hangt af van de wijze waarop je je verplaatst.
In ons land werken de meeste werknemers in de industrie, op de voet gevolgd door de groot- en detailhandel. En de rest?
Stille mensen voldoen niet aan het ideale plaatje van de uitgesproken, aanwezige werknemer. Toch kunnen ook zij stappen vooruit maken in hun carrière!
Telewerken kan je heel wat kosten besparen. Toch moet je soms ook kosten maken om efficiënt van thuis te werken. Kun je hiervoor vergoed worden?
Betaalt je werkgever je een fietsvergoeding van maximaal 0,24 euro per kilometer dan moet je er geen belastingen of sociale lasten op betalen.
Als er 10 dagen zijn die je nu al in je agenda moet aankruisen, dan zijn het de volgende wel. Deze moet je niet werken wegens een officiële feestdag!
Wat als je als werknemer uit principe geen mondmasker tegen corona wil dragen? Kun je hiervoor ontslagen worden?