Teamwork
Vorige

1 van 420

Volgende
Volgend artikel:

Wat is de grootste frustratie op je werk?

Teambuilding van de toekomst is online én offline

online teambuilding
Samen met je collega's kan je bijvoorbeeld deelnemen aan een virtuele chocolade workshop.
Ook organisatoren van teambuildings hebben flink te lijden onder de coronapandemie. Maar ze vonden een nieuwe adem met een digitaal aanbod. “Online teambuilding zal zeker ook een succes blijven.”

“Tijdens de eerste lockdown hebben we enorm afgezien. Zodra de veiligheidsmaatregelen versoepelden, was er een korte opflakkering. Maar eind september kampten we toch met een omzetdaling van 90 procent”, vertelt Cobus Van Gheluwe van Funkey, dat zich met twee vaste medewerkers en een aantal freelancers specialiseert in teambuilding-activiteiten. “Sinds oktober neemt de vraag naar online teambuilding gelukkig fors toe. Zo kunnen we toch het jaar in schoonheid afsluiten.”

Virtuele workshop

Zijn bedrijf werkte, naast een aanbod van meer dan 300 fysieke activiteiten, ondertussen al zowat 25 online activiteiten uit. “Dit gaat van een virtuele chocolade workshop, naar een gepersonaliseerde online quiz of een remote escape game.”

De pluspunten van dergelijke online teambuilding is uiteraard dat het Covid-proof is. Bovendien overstijgt het de geografische afstand. “Collega's kunnen deelnemen van overal. Het is flexibeler, goedkoper en ook eenvoudiger te organiseren. Zo hoef je bijvoorbeeld geen locatie te huren.”

Volgens Van Gheluwe is de toekomst van teambuilding hybride: fysiek, online of een combinatie van beide. “Online teambuilding zal zeker ook een succes blijven. Daarnaast komen er nog hybride concepten bij, die zowel een fysieke als online component zullen hebben. En sowieso blijven mensen nood hebben aan teambuilding in real-life met fysiek contact.” Al is het voor dat laatste dus nog even wachten.

(William Visterin)

22 december 2020

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook