Vorige

1 van 151

Volgende
Volgend artikel:

6 tips om écht indruk te maken met een online presentatie

Hallelujah! biedt alternatieve teambuilding

18 juli 2016
Op internet kun je letterlijk alles kopen, zelfs een stukje grond op de maan. Maar het jonge bedrijf Hallelujah! uit De Pinte gaat nog een stapje verder. Zij verkopen ‘geluk in een doos’.

“Een leuke werksfeer en ruimte voor ontspanning zijn ontzettend belangrijk. De klassieke vormen van teambuilding waren vroeger misschien perfect om de sfeer op te krikken, maar vandaag zitten bedrijven en werknemers er niet op te wachten. Het personeel heeft gewoon geen zin om een hele dag al z’n energie te steken in opdrachtjes”, meent Dieter De Vos, mede-oprichter van Hallelujah!, dat een tiental medewerkers telt (waarvan de helft op de payroll staat) en intussen twee jaar actief is.

Voor zo’n klassieke teambuilding betaal je als bedrijf twee keer, meent hij. De winkel ligt niet alleen een hele dag stil, ook het personeel dat eigenlijk niet aan het werk is moet betaald worden.

Hallelujah! biedt een antwoord met geluk in een doos, ook wel ‘wonderbrekingen’ genoemd. Dit zijn kleine acties voor tijdens de pauze(s) en/of aansluitend op de werkuren. “Het bedrijf blijft zo altijd operationeel en we zorgen telkens voor een verrassingsfactor én sociale connectie tussen het personeel”, klinkt het.

Happiness hero box

Er zijn twee opties. “Je kunt kiezen voor een Happiness hero box, waarin je als bedrijf een doos vol wonderbrekingen krijgt opgestuurd met een briefing, de materialen en een affiche om de wonderbrekingen aan te kondigen bij je werknemers. Je kunt zo een box kiezen die bij je bedrijf past.”

De boxen vind je in verschillende thema’s. Zo is er een box met bijvoorbeeld cadeaubonnen die je kunt geven aan collega’s die het moeilijk hebben, zoals door scheiding of ziekte. Met zo’n cadeaubon neem je dan een half uur het werk van een collega over. Als iedereen dat doet, kan die persoon een (halve) dag vrij nemen om even te bekomen. “Voor we de box versturen, leiden we een paar mensen uit het bedrijf op tot Happiness Heroes. We geven hen meer inzicht over happiness op de werkvloer en, leggen hen uit wat een wonderbreking precies is.”

Daarnaast kan je ook wonderbrekingen kiezen waarbij projectmedewerkers van Hallelujah! de hele wonderbreking van a tot z aansturen op kantoor zelf. Allemaal een alternatief voor teambuilding dus.

(wv/dt/em) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16445 andere jobs