Accountmanager
Een accountmanager is een veelzijdige professional die verantwoordelijk is voor het beheren en onderhouden van relaties met ...
Een winkelmanager is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van een winkel. Dit omvat een breed scala aan taken zoals:
Wil jij graag als winkelmanager (m/v) aan de slag? Check dan zeker de openstaande vacatures bij deze bedrijven!
Hoewel er geen specifieke opleiding is die je tot winkelmanager maakt, zijn er wel verschillende opleidingspaden die je kunnen voorbereiden op deze functie.
Een diploma in een commerciële richting - zoals marketing, verkoopstechnieken of bedrijfskunde - kan zeker een pluspunt zijn. In België kan je verschillende opleidingen volgen die je voorbereiden op een job als winkelmanager, zowel op graduaatniveau of als professioneel bachelor.
Bovendien zijn er tal van kortlopende cursussen en certificaten mogelijk, zoals de opleiding Winkelbeheer & Etalagekunde, die je voorbereiden op specifieke aspecten van het managen van een winkel, om je nog verder te specialiseren.
Winkelmanager word je doorgaans niet meteen na het afronden van je opleiding. Meestal start je je carrière in een andere functie binnen de winkel, zoals verkoopmedewerker of assistent-winkelmanager.
Ervaring in de retailsector is cruciaal omdat je zo inzicht krijgt in de dagelijkse werking van een winkel en de behoeften van klanten.
Veel winkelmanagers hebben eerst een aantal jaren werkervaring opgedaan in een functie met verantwoordelijkheden, zoals teamleider of afdelingsmanager, voordat ze de stap naar winkelmanager zetten. Het is ook mogelijk om door te groeien binnen hetzelfde bedrijf, waarbij je via interne opleidingen en coaching steeds meer verantwoordelijkheden krijgt.
Het bruto maandloon van een winkelmanager in België kan variëren afhankelijk van ervaring, de sector en de grootte van de winkel. Gemiddeld verdient een winkelmanager (m/v) tussen 2.500 euro en 3.500 euro bruto per maand.
Naast het salaris zijn er voor winkelmanagers vaak ook extralegale voordelen voorhanden, ter uitbreiding van het totale loonpakket. De meest voorkomende voor hen zijn: maaltijdcheques, een bedrijfswagen (inclusief brandstof- of laadkaart), een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering en ecocheques.
Veel winkelmanagers ontvangen tevens prestatiebonussen als hun winkel goed presteert, bijvoorbeeld op basis van behaalde verkoopdoelen of algemene bedrijfsresultaten.
Winkelmanagers krijgen tenslotte meestal kortingen op de producten die in hun winkel of keten worden verkocht. Dit kan variëren van 10% tot 30% (of meer), afhankelijk van het beleid van het bedrijf.
Krijg jij voldoende betaald voor jouw werk? Bereken wat je waard bent, via het Jobat Salariskompas
Een accountmanager is een veelzijdige professional die verantwoordelijk is voor het beheren en onderhouden van relaties met ...
Een (m/v) vastgoedmakelaar helpt klanten bij de aan- of verkoop, verhuur of beheer van onroerend goed, zoals woningen, ...
Vertegenwoordigers brengen diverse producten en diensten aan de man. Ze zijn de brug tussen het bedrijf en de klant, en zorgen ...
Binnen de supply chain van bedrijven is een (m/v) logistiek planner verantwoordelijk voor het coördineren en optimaliseren van de ...
Een business developer draagt mee aan het succes van bedrijven door nieuwe zakelijke kansen te identificeren en te benutten.
Sales consultants begeleiden bedrijven naar groei en succes door middel van effectieve verkoopstrategieën en klantrelatiebeheer.
Een diëtist(e) is een specialist(e) in voeding en gezondheid, die mensen helpt bij het aanpassen van hun voedingspatroon voor een ...
Een klusjesman is een veelzijdige vakman of -vrouw die verantwoordelijk is voor een breed scala aan onderhouds- en ...