Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 892

Volgende
Volgend artikel:

De 7 meest gevraagde ‘green skills’ van het moment

Dé 6 zaken die je voldoening geven in je job

voldoening in je werk
Haal je voldoening uit je werk? Dat is van cruciaal belang voor je werkgever. Uit een studie blijkt immers dat tevreden werknemers de productiviteit in een bedrijf verhogen. Hoe je die werktevredenheid een boost geeft, leggen we je graag uit.

Uit een onderzoek van The new York Times en Harvard onder 20.000 werknemers blijkt dat carrièremogelijkheden en een salaris niet de belangrijkste redenen zijn om gelukkig te zijn. Basisbehoeften zoals voldoende pauze, waardering en zingeving zijn prioritair. En er zijn nog een aantal andere noden:

1. Zelfstandig werken

Autonomie is een belangrijke factor als het over werktevredenheid gaat. Je hebt er helemaal geen leidinggevende functie voor nodig. Overleg met je overste op welke manier je zelfstandiger kunt werken.

2. Ideaal takenpakket

Het heeft geen zin om taken uit te voeren die niet bij jouw persoonlijkheid passen. Dat demotiveert. Daag jezelf regelmatig uit om je verder te ontplooien en andere opdrachten uit te voeren. Praat met je baas over de inhoud van je job.

3. Toffe collega’s

Niet elke medewerker in het bedrijf is je beste vriend. Dat hoeft ook niet. Probeer echter wel te werken aan de relatie met je naaste collega’s. Een leuke werksfeer draagt echt bij aan werktevredenheid.

WEBINAR: Wat kan je zelf doen voor je eigen werkgeluk?

4. Betrokkenheid

Leuk project op til? Vraag je werkgever om je te betrekken. Dat geeft jou een extra uitdaging en je baas merkt op dat je echt gemotiveerd bent.

5. Persoonlijke ontwikkeling

Laat je baas gerust weten dat je interesse hebt in een bepaalde opleiding. Je leergierigheid komt ongetwijfeld goed over. Bovendien betekenen jouw extra skills ook een meerwaarde voor het bedrijf.

6. Fijne werkplek

Een aangename werkomgeving stimuleert de werktevredenheid. Hier kan je baas het verschil maken. Ruimte en licht geven je productiviteit een boost. Vraag eventueel of je een ongebruikte ruimte samen met enkele andere medewerkers mag inrichten tot een inspirerende werkplek of ontspanningsruimte.

Zeg eens... Hoe zit het met jouw werkgeluk?

(em)

27 december 2020
Anderen bekeken ook