Opleidingen
Vorige

1 van 233

Volgende
Volgend artikel:

Verbeter je analytisch denken: 5 simpele manieren

Bijscholen? Deze cursussen zijn voor iedereen interessant

bijscholing
Je bent nooit te oud om te leren. Zelfs al ben je een kei in wat je doet, er zijn zo van die dingen die áltijd wel van pas komen. Een goede talenkennis, bijvoorbeeld. Of de juiste skills om te presenteren. En het goede nieuws is dat je daarvoor niet de héle dag op de schoolbanken moet zitten.

Eén keer per week naar de avondschool, of een uurtje aan de keukentafel met je laptop, meer is er niet nodig om jezelf bij te scholen. Heb je geen idee welke cursussen voor bijna iedereen nuttig zijn? Dan helpen we je gewoon even op weg.

1. English, français of Deutsch?

Mensen zijn niet meer zo honkvast als vroeger en lijken vooral meer zin te hebben in avontuur. Als expat naar Spanje, Japan of Amerika? Het kan allemaal. Maar ook in eigen land vind je steeds vaker ‘buitenlanders’ op de werkvloer of in het klantenbestand. En dan is het natuurlijk handig als je probleemloos Engels kunt praten. Een taalcursus kun je perfect in groep volgen via avondschool maar ook gewoon online.

  • Doe de test! Hoe goed is jouw kennis van het Frans en/of Engels

2. Professioneel met Excel

Je hebt twee soorten mensen: de één schrijft zijn deadlines nonchalant op een post-it, de ander maakt een nauwkeurig overzicht in Excel. Als het voor jezelf is, maakt het natuurlijk niet uit. Maar als je baas je vraagt om een overzicht van budgetten, deadlines of projecten, moet het toch net iets professioneler zijn. En dat leer je allemaal in een computercursus.

3. Goochelen met cijfers

Als je zelfstandige wilt worden, moet je een diploma bedrijfsbeheer kunnen voorleggen. Zo kun je zelf een beetje inschatten of je bedrijf gezond is. Maar eigenlijk is het voor iedereen interessant. Niet alleen op het werk, maar ook voor thuis. Want pas als je precies weet hoeveel geld er binnenkomt en weer buiten gaat, weet je of je goed bezig bent of niet.

4. Een vleugje leiderschap

Dat leer je in een cursus projectmanagement. Als je wilt opklimmen, of een promotie op het oog hebt, kun je een stapje voor hebben tegenover je concurrenten als je weet hoe je een team moet leiden en een project tot een goed einde kunt brengen.

5. Presenteren moet je leren

De een houdt ervan om een publiek te entertainen, terwijl de ander het liefst in een hoekje verdwijnt. Maar er komt hoogstwaarschijnlijk een moment dat zelfs de meest onzichtbare werknemer gevraagd wordt om een presentatie te geven, en dan is het handig als je wat expertise hebt opgedaan. De kenners zeggen dat het een kwestie van doen is, en wat is een mooier begin dan je op te geven voor een cursus presenteren?

6. Van chaoot tot perfecte planner

Je hebt het ongetwijfeld al meegemaakt: je hebt tientallen dingen te doen, maar je weet helemaal niet wat eerst te doen. Timemanagement is dé oplossing. Er zijn al heel wat boeken over geschreven, maar tijdens een cursus vind je ongetwijfeld een manier die écht bij je past.

7. De kunst van het mindmappen

Heb je net een lange en moeilijke tekst gelezen en heb je het gevoel dat je alles alweer vergeten bent? Mindmappen is de oplossing. Tijdens deze cursus leer je hoe je brein precies werkt en wat je wel en niet moet onthouden van die ellenlange teksten.

8. Digitale skills verbeteren

Een handige tip: in het Digitaal Atelier van Google vind je tal van gratis cursussen die je perfect thuis kunt volgen. Van je tijd effectief leren besteden en ontdekken hoe een website werkt, tot de basisprincipes van online marketing en leren solliciteren, het is allemaal mogelijk.

(dt/em)

29 april 2020
Anderen bekeken ook