Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 836

Volgende

5 excellente Excel-tips die je moet kennen

Moet je regelmatig aan de slag met Excel, doch kan je nog wel wat handige tips gebruiken om nog productiever en efficiënter met dit programma om te gaan? Dan zijn onderstaande tips van Kluwer Opleidingen speciaal voor jou …
#

1. Verschillende Excel werkbladen op 1 scherm plaatsen

Je kan zeer eenvoudig twee of meer actieve werkbladen in één venster tonen, zodat je niet constant hoeft te switchen tussen de verschillende werkbladen.

Hoe?
Selecteer ‘View’ in je menubalk, kies de optie ‘New Window’ en vervolgens ‘Arrange All’. Je kan nu kiezen om alle werkbladen onder elkaar, naast elkaar of achter elkaar weer te geven.

2. Een Excel tabel plakken in een Word document

Je wil graag een tabel van Excel kopiëren naar een Word document. Iedereen weet wat er dan gebeurt: de tabel verspringt, de opmaak is naar de vaantjes enzovoort … doch dit kan ook probleemloos.

Hoe?
Selecteer de tabel in Excel. Ga dan op de juiste plaats staan in het Word document en kies linksboven in je menubalk voor ‘Paste Special’ en vervolgens de opties ‘Bitmap’ of ‘Picture’.

3. Een template maken van een grafiek

Je weet heus wel hoe lastig het is om de opmaak van verschillende grafieken op elkaar af te stemmen en ervoor te zorgen dat ze allemaal dezelfde grootte en opmaak hebben. Toch is er ook hiervoor een gemakkelijke manier om je grafiek te bewaren als template.

Hoe?
Klik op de grafiek om deze te selecteren. Ga bovenaan in de menubalk naar ‘Design’ en kies bij ‘Type’ voor ‘Save As Template’. Geef de grafiek op deze plaats een gepaste naam. Bij de opmaak van de volgende grafiek kies je dan via de rechtermuisknop voor de optie ‘Change Chart Type’. Links bovenaan selecteer je ‘Templates’ en kan je kiezen voor de template die je wilt toepassen. De opmaak wordt nu overgenomen en toegepast op de door jou geselecteerde grafiek.

4. Een cel laten oplichten bij een bepaalde waarde

Wist jij dat je cellen in Excel kunt laten oplichten als ze voldoen aan bepaalde criteria? (Een bepaalde waarde, bijvoorbeeld.)

Hoe?
Selecteer de cellen die je wil laten oplichten. Ga bovenaan in de ‘QAT’ onder het tabblad ‘Home’ naar ‘Conditional Formatting’ en kies voor ‘Highlight cell rules’. Door middel van de opties 'Groter dan' of 'Kleiner dan' kan je nu een cel groen of rood kleuren bijvoorbeeld wanneer het getal hoger of lager is dan de vooropgestelde waarde.

5. Toon formules in plaats van resultaten

Met een enkele druk op de knop kan je switchen tussen de normale weergave van Excel, waarin de resultaten van de formules in de Excel sheet worden getoond, en een weergave die de werkelijke formules toont. Heel handig om een controle uit te voeren op de correctheid van de formules.

Hoe?
Door de toetsencombinatie Ctrl-tilde (tilde is de toets ~) geeft Excel formules in plaats van de resultaten. Herhaal deze combinatie om terug naar de normale weergave te gaan.

(vl/kv) - Met dank aan Kluwer Opleidingen 

Ontdek nog meer Excel tips op Opleidingen.kluwer.be 

19 september 2016
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook