Maak van deze (werk)week een topweek! 5 tips

Last van de maandagblues? Geen zorgen, dankzij deze vijf acties wordt je werkweek toch een toppertje!
#

Krijg je iedere maandag opnieuw een acute stressaanval door de vele nieuwe deadlines, veeleisende bazen of ontevreden klanten? Dan komen deze vijf tips om je meer controle te geven over je werkweek ongetwijfeld handig van pas!

1. Handel grote projecten af

Een aantal zaken laten liggen voor het weekend zal je alleen maar meer stress bezorgen wanneer je maandag terug op je werk verschijnt. Zorg er daarom voor dat je op vrijdag een groot project hebt afgehandeld. Zoek een opdracht uit die al een hele tijd op je ligt te wachten, maar waar je de moed helaas nog niet voor hebt gevonden. Zet het terug op je to do-lijstje en maak er eindelijk werk van. Misschien neemt het je hele week in beslag, maar je zal je ongetwijfeld ontzettend opgelucht voelen wanneer je deze taak eindelijk van je lijst kan schrappen.

2. Ruim op

Op je werk aankomen en geconfronteerd worden met een rommelig bureau of kantoor werkt niet echt aanmoedigend. Doe er iets aan! Neem een halfuurtje de tijd om je bureau eens onder handen te nemen. Organiseer je verschillende dossiers, ruim je mailbox op … Je vindt dit wellicht geen prioriteit vergeleken met al dat ander werk dat op je ligt te wachten, maar denk eens na hoeveel tijd je hiermee kan besparen. Gedaan met zoeken naar dat ene dossier wanneer je alle zaken mooi op orde hebt.

3. Begin met iets nieuws

Aan iets nieuws kunnen beginnen geeft enorm veel energie. Een nieuwe start gaat gepaard met optimisme en eindeloze mogelijkheden. Maak een lijst met dingen waaraan je eindelijk zou willen beginnen, maar waar je nooit de tijd voor had. Kies er eentje uit dat overeenkomt met je passie en ontwikkel een stappenplan voor iedere dag van de week. Tegen het einde van werkweek zal je je sterker en energieker voelen.

4. Leer bij

Studies hebben aangetoond dat mensen het gelukkigst zijn en zich het meest voldaan voelen wanneer ze iets bijleren. Als je gewoon dag in dag uit hetzelfde doet zonder enige mentale stimulatie dan is het normaal dat je langzaamaan moedeloos wordt. De enige manier om uit deze sleur te geraken is jezelf te 'verbeteren'. Er bestaan verschillende tools om je geest te verruimen. Lees een inspirerend boek of schrijf je in voor een seminarie die je vaardigheden naar een hoger niveau kan tillen.

5. Trakteer jezelf

Doe iets leuks voor jezelf. Plan een speciale lunch in, ga naar een concert of bezoek eindelijk die plek waar je altijd al naartoe wou. Zorg ervoor dat het een week wordt om te onthouden. Als je je met stress door de werkweek moet slepen, dan ben je wellicht jezelf niet aan het belonen voor al het harde werk dat je levert.

(nm) – Bron: Inc.com

15 januari 2018
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook