Maak zelf je professioneel geluk: 12 tips

10 april 2014
Hoewel je je eigen geluk niet kan forceren, kan je toch proberen om een aantal professionele meevallers jouw pad te laten kruisen. Deze 12 bewezen manieren tonen hoe je best te werk gaat.
businessman trap

1. Vergeet bijgeloof

Als een fantastische kans opduikt uit het niets, kan je dan spreken van geluk? Of is dit het resultaat van een goede indruk die je bij iemand hebt achtergelaten? Veel zaken die wij als puur geluk bestempelen kunnen eenvoudigweg verklaard worden wanneer we een beetje verder kijken. Dus vergeet al je geluksbrengers en zoek uit hoe het komt dat sommige mensen meer geluk hebben dan anderen.

2. Neem initiatief

Je verhoogt je kansen om te winnen drastisch door gewoon jezelf te laten zien en initiatief te nemen. Wie nooit naar buiten komt, zal veel kansen mislopen.

3. Focus je op slechts een paar dingen

Je hebt waarschijnlijk allerlei goede ideeën in je hoofd die je graag nog verwezenlijkt ziet. Maar de echte truc bestaat erin om slechts een paar zaken uit te kiezen waar je echt goed in bent en je hierop te focussen. Deze activiteiten hebben namelijk de meeste kans op succes en zullen je meer geluk brengen.

4. Beetje meer expert

Een klein beetje wijsheid brengt je al een hele eind op weg. Verhoog je zelfvertrouwen iedere dag door steeds een beetje meer expert te worden op een bepaald vlak. Geloof in levenslang leren en zorg er zo voor dat mensen meteen aan jou denken wanneer ze een bepaalde expertise nodig hebben.

5. Ontmoet meer mensen

Hoe meer mensen je kent, hoe meer uitdagingen jouw richting uit komen. De juiste persoon kennen op het juiste moment blijkt vaak ontzettend cruciaal voor succes.

6. Bel oude vrienden

Nieuwe mensen ontmoeten is belangrijk, maar de beste relaties zijn vaak diegene die al langer bestaan en die gebaseerd zijn op vriendschap, vertrouwen en gedeelde ervaringen. Dus onderhoud je 'oude relaties' in plaats van alleen maar te netwerken met mensen die je nog niet kent.

7. Aanvaard mislukkingen

Wat je ook probeert, je zal regelmatig falen. Overwin je faalangst en verhoog zo je kansen om te slagen. Geef iedere dag jezelf een beloning voor het winnen van het 'mislukkingsspel'. Deze attitude zorgt er ook voor dat je niet op je lauweren gaat rusten.

8. Visualiseer succes

Denk iedere dag aan je doelen. Beeld je in hoe succes er voor jou uitziet en tracht te achterhalen hoe je hier kan geraken. Zoek uit waar je wil staan binnen een maand of binnen een jaar, en ontdek welke stappen je moet ondernemen om daar te staan.

9. Maak je verhaal

Een verhaal is de meest krachtige vorm van communicatie. Het goede nieuws is dat je je eigen verhaal kan maken. De manier waarop je het vertelt laat een impact na op iedereen in je omgeving. Onthoud, elk verhaal heeft een structuur nodig. Het heeft nood aan een thema, boeiende personages en een waardige strijd. Kan je deze elementen in je eigen leven beschrijven?

10. Schrijf goede dingen neer

We vergeten vaak belangrijke of minder belangrijke momenten uit ons leven. Een soort dagboek bijhouden is daarom nog niet zo'n slecht idee. Hoe je het ook aanpakt, bepaalde gebeurtenissen in je leven op papier zetten maakt het makkelijker om je successen én mislukkingen in kaart te brengen.

11. Kopieer van de besten

Kies een aantal mensen uit die je inspireren en imiteer hen. De resultaten die zij in het verleden bereikt hebben zijn geen garantie voor jouw toekomstig succes, maar het kan uiteraard geen kwaad om te kijken hoe zij het hebben aangepakt.

12. Denk eerst aan anderen

Wellicht dé belangrijkste tip. Denk eerst aan anderen en dan pas aan jezelf. Op lange termijn zal jouw hulp om de doelen van anderen te bereiken, uiteindelijk ook resulteren in interessante en nieuwe mogelijkheden voor jou. Mensen helpen nu eenmaal graag iemand die goed voor hen is geweest in het verleden.

(nm) – Bron: Businessinsider.com 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook