5 manieren om je eigen geluk te forceren

9 mei 2012
Velen zijn het erover eens: je hebt geluk … of je hebt het niet. Maar soms kunnen we ons geluk toch een handje toesteken. Jobat helpt graag waar het kan, vandaar deze tips om jouw portie geluk de juiste richting uit te sturen.

Vele succesvolle ondernemers geloven dat hun succes deels met geluk te maken heeft. De juiste ideeën hebben of de juiste mensen ontmoeten op het juiste moment; soms kan het gewoon geen toeval zijn en lijkt er meer achter te zitten.

Maar zou het niet ongelooflijk fijn zijn als je je geluk gewoon zelf een beetje kan forceren?

Vijf tips:

1. Rol je mouwen op

Het lijkt misschien evident, maar succes of geluk komt niet zomaar uit de lucht vallen. In een onderzoek van LinkedIn bij 7.000 professionals zei 70% dat een strenge werkethiek het allerbelangrijkste was om gelukkig te worden.

2. Genereus zijn helpt

Speel nooit je generositeit kwijt. Vrijwilligerswerk doen, meer “dank je” zeggen en meer dingen doen zonder al te veel na te denken of het je wel iets zal opbrengen. Als je al heel wat werkjaren op de teller hebt staan, kan je een mentor zijn voor anderen. Op lange termijn zal generositeit altijd meer opbrengen. En … het voelt goed.

3. Wees nederig

Invloed hebben kan bijdragen tot je geluk. De beste manier om aan invloed te winnen, is nederig zijn. Het ligt niet meteen voor de hand dat nederig zijn kan helpen. Sommige mensen verwarren nederigheid met zwakheid: zij zijn niet nederig omdat ze denken anders macht te verliezen. Maar het omgekeerde is waar: je kan in 2 maanden meer vrienden maken door geïnteresseerd te zijn in andere mensen, dan door 2 jaar de keiharde professional uit te hangen.

4. Volg je buikgevoel

In een LinkedIn onderzoek zei bijna de helft van de mensen dat “hun intuïtie volgen” belangrijk was voor hun carrièregeluk. Te veel nadenken, helpt meestal niet. Om plezier te hebben, is er niets beter dan je buikgevoel te volgen en er gewoon voor te gaan.

Steve Jobs zei dit treffend in zijn beroemde Stanford speech: "You can't connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something—your gut, destiny, life, karma, whatever. This approach has never let me down, and it has made all the difference in my life." Een zeer inspirerende toespraak die je eigenlijk gewoon moet gezien hebben.

5. Geloof dat je gelukkig bent

Negativisme sloopt je. Als je gelooft dat het je zal lukken om die droombaan te pakken te krijgen of promotie te krijgen, dan straal je dat ook uit. Veel kans dat je het dan ook binnenhaalt.

(mr) – bron: www.inc.com 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook