Hoeveel onkosten maakt een Europarlementslid maandelijks?
Het Europees Parlement geeft haar leden elke maand ruim 4.000 euro waarvoor ze geen enkele verantwoording moeten afleggen.
De nieuwe Belgische ‘landmark’ in Japan is een futuristisch paradepaardje. De nieuwbouw is 7.500 m² groot, verdeeld over acht verdiepingen, en is omringd door een Belgian Square - een publiek toegankelijke esplanade van blauwe hardsteen uit Henegouwen - en een Japanse tuin.
Het gelijkvloers en de eerste drie etages herbergen de kantoren van alle Belgische overheden, waarvoor alles samen 30 diplomaten werken. Voorts zijn er garages, een onthaalruimte, polyvalente zaal, keuken en een ontspanningsruimte met onder meer zwembad, sauna, twee pingpongtafels en gymzaal.
De bovenste vier verdiepingen tellen tien appartementen. Daar wonen de ambassadeur, twee diplomaten, de consul, chauffeur, technisch agent, conciërge, kok en de huismeid.
Het bouwwerk werd ontworpen door de Japanse architect Noriaki Okabe. De Belgische collega Jean-Michel Jaspers moest over de belangen van de Belgische staat waken. 'Dat was wennen. Hoe moet een Japanse architect een appartement van 200 m² tekenen als hij gewend is op 54 m² een gezin met twee kinderen te huisvesten?', zegt Jaspers. 'Japanners zijn als de dood voor grote ruimtes. Ik zei dat ze gangen móesten tekenen.'
De Belg vroeg ook kogelvrij glas, maar volgens de Japanners is dat niet beschikbaar in hun land. Jaspers: 'Zo luidde hun argument: Wordt er geschoten in Japan? Neen? Waarom hebben jullie dan kogelvrij glas nodig?'
Architect Okabe voorzag het bouwwerk nog van Japanse trekjes: de toiletten hebben een verwarmde bril en maken veel lawaai. Reden: Japanners houden van comfort aan de billen en zijn er als de dood voor om indiscreet over te komen.
De nieuwe ambassade wordt ook een uithangbord van Belgische kunst. Er hangen permanent werken van onder meer Pierre Alechinsky, Panamarenko, Jan De Cock, Gust De Smet en Marie-Jo Lafontaine. In het penthouse, de residentie van de ambassadeur, prijken vier aquarellen van Léon Spilliaert.
(vd / ch) – Bron : Standaard.be
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Het Europees Parlement geeft haar leden elke maand ruim 4.000 euro waarvoor ze geen enkele verantwoording moeten afleggen.
Mijn werkgever stuurt me naar het buitenland om een collega te vervangen. Moet hij me extra betalen?
Je zou denken dat een organisatie exact moet weten hoeveel de grootverdieners opstrijken. Niet zo in de Europese Commissie.
Ga ze maar zoeken: de ingenieurs en andere technische profielen die de Limburgse economie draaiende moeten houden. Enkel creatievelingen vinden de weg naar nieuw technisch talent.
Het aandeel van de vijftigplussers dat aan uitzendwerk doet stijgt fors. Ook wordt de afkomst van de uitzendkrachten steeds meer divers.
Door de coronacrisis beseffen we meer en meer dat een gezonde en coronaproof werkomgeving steeds belangrijker wordt.
Loon, werksfeer, jobinhoud of bedrijfslocatie? Er zijn verschillende criteria waarom iemand voor een bedrijf wil werken. Al staat ‘the money’ bovenaan.
Het internationale ondernemersvertrouwen is stabiel aan de vooravond van 2020. 95% van de Belgische C-level ondervraagden van een internationale studie geven aan positief te zijn.
Delegeren is niet alleen de taak delen, ook de verantwoordelijkheid. Je start er mee in deze 9 stappen...