Aangeboden door Familiehulp VZW

Joke werkt bij Familiehulp dienstencheques: “Ik kies mijn uren zelf, de ideale combinatie als mama of wanneer je wil werken als zelfstandige in bijberoep.”

Als grootste gezinszorgorganisatie in Vlaanderen en Brussel maken liefst 13.000 medewerkers van Familiehulp dagelijks het verschil voor zorgbehoevende mensen en gezinnen. Een van hen is Joke. Zij maakt op een gepassioneerde manier het verschil voor haar klanten bij Familiehulp dienstencheques. “Hier beteken je écht iets in het leven van anderen.”

Als huishoudhulp zorgt Joke ervoor dat de huizen van haar klanten steeds fris en proper zijn. Een gevarieerde job, omschrijft ze zelf. “Mijn job is meer dan alleen poetsen. Schoonmaken is wel de belangrijkste taak, maar ik strijk ook, ververs de beddenlakens en hou me bezig met de was. Die variatie aan verschillende taken maken mijn job heel leuk. Het eerste wat ik ‘s ochtends doe, is een praatje maken met de klant als die thuis is. Zo weet ik ook meteen wat die van mij verwacht.”

Betekenis

“Het is ook fijn om bij verschillende mensen langs te gaan.”, gaat Joke verder. “Zo help ik oudere mensen die het huishouden niet meer alleen kunnen doen of draag ik ook een steentje bij in het drukke leven van jonge gezinnen. Ik neem het huishouden van hen over zodat zij meer tijd hebben voor zichzelf en hun gezin. Het belangrijkste gevoel voor mij is dat ik echt iets beteken in het leven van mijn klanten. Mijn hulp maakt hen blij.”

Word jij een #verschilmaker bij Familiehulp? Ontdek de vacatures en opleidingen bij Familiehulp: wijzijnfamiliehulp.be

Flexibiliteit en autonomie

Joke ziet ook in de flexibiliteit van haar werkgever een enorme plus. “Ik werk enorm graag bij Familiehulp dienstencheques omdat ik zelf mijn uren kan inplannen. Mijn zoontje betekent alles voor mij. Daarom is het belangrijk dat ik mijn werk kan combineren met mijn gezinsleven. Dat lukt vooral dankzij de flexibele uren. Ik kan zelf kiezen wanneer ik werk en voel het vertrouwen van Familiehulp om mijn werk zelf te organiseren.

Een ander groot voordeel is dat deze job dicht bij huis is. Dankzij de korte verplaatsingen, heb ik  meer tijd over voor mijn zoon.

Bij Familiehulp heb je de mogelijkheid om enkel tijdens de schooluren te werken, dat geeft je extra tijd om met de kinderen bezig te zijn.  Andere collega’s combineren de flexibele uren soms ook met een job in bijberoep.”

Waardering

Familiehulp werd vorig jaar nog genomineerd als zorgwerkgever van het jaar. De organisatie hecht, naast een correct en stipt uitbetaald loon, ook veel belang aan een positieve werksfeer en waardering van hun medewerkers. Joke ervaart dit ook zo in haar job als huishoudhulp. “Als medewerker bij Familiehulp maak je deel uit van een team. De sfeer is hier geweldig. Wie bij Familiehulp dienstencheques werkt, wordt ook begeleid door een coach. De coaches zijn er niet alleen om je te helpen in je job, maar, ze kunnen ook hulp bieden aan collega’s die minder goed Nederlands spreken via job-en taalcoaching.  

“Deze job als huishoudhulp past gewoon bij mij. Ik help elke dag mensen en mijn werk is waardevol en boordevol afwisseling.”

Word jij een #verschilmaker bij Familiehulp? Bezoek Familiehulp virtueel en maak zo virtueel kennis met de verschillende functies.

Familiehulp VZW: 6 jobs
Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Ontvang per mail jobs op maat

Ontvang nieuwe 'Familiehulp VZW' jobs meteen in je mailbox.