Vette portefeuille, dikke buik

Hoe rijker een man is, hoe groter de kans dat hij dik is. Meer dan twee derde van de Canadese zwaarlijvige mannen behoort tot de groep met hoge inkomens, zo blijkt uit een studie van de universiteit van Alberta.

30 december 2008

Delen

Het verband tussen rijkdom en het zogenaamde 'spare tyre syndrome' (rondbuikigheid) is een vreemd fenomeen. Armen lopen een hoger risico op hart- en vaatziekten, diabetes en diverse soorten kanker, eten meer fastfood en hun toegang tot gezondheidsdiensten is beperkt. Maar toch blijkt dat ze vaak minder wegen dan de welgestelden.

Dat komt volgens de studie doordat bemiddelde mensen vaker op restaurant gaan. Mensen die vaak uit eten gaan, gebruiken meer calorieën en hebben een hogere BMI dan wie thuisbereide maaltijden eet. Althans, wat de mannen betreft.

Rijke vrouwen kampen gemiddeld niet meer of minder met overgewicht dan de algemene bevolking. Hoewel ze niet minder vaak op restaurant gaan, letten ze wel meer op hun lijn. Mannen geloven dan weer dat ze aantrekkelijk blijven zolang hun portefeuille goed gevuld is. En zo groeit hun succes evenredig met hun taille.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.