Kledij
Vorige

1 van 78

Volgende

Wees bewust van de kleur die je draagt

2 februari 2011
Draag je graag zwart? Denk dan best twee keer na vooraleer je je naar je werk begeeft. Je mag dan misschien van oordeel zijn dat een klassieke kledingkleur zoals zwart er stijlvol en gesofisticeerd uitziet, deze kleur kan bij je collega’s de indruk opwekken dat je depressief, ongeïnteresseerd of zelfs lui bent…
Balthazar Boma
Zou Balthazar Boma weten welke boodschap hij met dit kostuum uitdraagt?

“De kleuren die je draagt in een professionele omgeving zijn zoveel meer dan enkel maar een modeverschijnsel,” aldus Sheila Dicks, professioneel stijlcoach. Volgens haar geven kleuren onderbewuste boodschappen en kunnen ze jouw gemoedstoestand én die van je collega’s sterk beïnvloeden.

“De kleuren die we kiezen wanneer we gaan werken, brengen een doorgedreven boodschap,” zegt Lynda Goldman, business communication en etiquette consultant, nog. Om die reden overweeg je dus best heel goed met welke kleren je naar een jobinterview trekt.

1. Blauw

Dé kleur die je succes brengt! Onderzoek heeft aangetoond dat je vertrouwen uitstraalt wanneer je een blauw pak draagt tijdens een jobgesprek. Wil jij die droomjob? Go for blue!

2. Rood

Rood is een krachtige kleur en trekt de aandacht. Het geeft aan dat je niet bang bent om je gedacht te zeggen. Maar pas op voor te veel rood. Deze kleur kan soms intimiderend overkomen, en erg ‘flirterig’. Het kan ook een teken aan de wand zijn dat je niet echt een teamplayer bent.

3. Beige

Wil je neutraal overkomen en opgaan in de menigte? Dan is beige jouw dada. Je trekt er de aandacht niet mee, en de kans dat je er door je baas wordt uitgepikt om vervelende taakjes op te knappen wordt er aanzienlijk kleiner door.

4. Wit

Blijf weg van wit, tenzij je schilder, kok of verpleegster bent. Je collega’s zullen zich alleen maar verkneukelen bij het zien van een vlekje op je maagdelijk witte uitrusting.

5. Groen

Donkergroene kledij is een teken van sterkte, klasse en conservatisme. Een lichtgroene outfit geeft je een sportief, casual en opgewekt imago.

6. Roze

Roze is niet enkel alleen voor vrouwen meer. Mannen dragen het om vertrouwen en zelfstandigheid uit te stralen, vrouwen om de indruk te geven benaderbaar te zijn.

7. Paars

Donkerpaars is een indicatie van elegantie, autoriteit en klasse. Mannen gebruiken deze kleur om er stijlvol uit te zien, en vrouwen om een zelfzekere impressie achter te laten.

8. Geel

Geel geeft een casual beeld, speels, opgewekt en niet bang om af en toe risico’s te nemen. Geel kan mensen vrolijk maken, en van jou het zonnetje in huis.

9. Bruin

Opgepast met bruin. Wanneer je deze kleur draagt, doe dat dan met een passend ensemble. Zit het geheel niet goed, dan lijk je al snel op een inhoudsloze zak patatten. Bruin kan echter wel een goede vervangkleur zijn voor zwart, maar dan minder formeel.

10. Oranje

Wees voorzichtig met oranje. Het laatste wat je wil is aanzien te worden als een verkeersbord of een Guantanamo-gevangene. Té fel oranje geeft de indruk dat je een aandachtszoeker bent.

(jn) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook