Bazen Vorige

1 van 360

Volgende

Zo win je het vertrouwen van je baas

Niets zo leuk op het werk als weten dat je baas je vertrouwt. Plots kan je echt jezelf zijn en hoef je niet meer bang te zijn voor wat anderen over je denken. Maar hoe kom je terecht in dat heerlijke stadium?

21 december 2010

Delen

vertrouwen

Werknemers die laten zien dat ze de zaken onder controle hebben, zullen veel gemakkelijker bijkomende verantwoordelijkheden krijgen. Ze klimmen dan ook sneller op binnen het bedrijf. Op een of andere manier zijn ze erin geslaagd om hun baas te overtuigen van hun competenties. En met het vertrouwen van je baas, komt ook het vertrouwen van de baas van je baas.

Als je het vertrouwen van je baas wil winnen, focus dan in de eerste plaats op de volgende vier gewoontes:

 1. Mis nooit een deadline.
  Als je een rapport moet afhebben op dinsdagmiddag, bezorg het dan aan je baas op dinsdagochtend. Probeer steeds de verwachtingen van je baas te overtreffen. En als je dan toch bezig bent: probeer ook eens de verwachtingen van je collega’s te overtreffen.

 2. Wees voorspelbaar.
  Hou je aan een strak schema en wijk er niet van af. Zorg dat je aanwezig bent op het werk wanneer je daar verwacht wordt. Als je je agenda moet wijzigen, wees er dan zeker van dat iedereen daarvan op de hoogte is, zodat je niemand teleurstelt.

 3. Wees goed georganiseerd.
  Laat zien dat je kan omgaan met een grote hoeveelheid informatie. Ruim je mailbox tijdig op, net als je werkplek. Je zal je er zelf alleen maar beter door voelen.

 4. Wees zelfzeker.
  Gedraag jezelf alsof je de zaken goed onder controle hebt. Je mag dan misschien niet modieus of hip zijn, als je georganiseerd bent en overtuigd van jezelf, dan zullen anderen je daar ook naar behandelen.
  


(mo)   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?