Nieuwe snufjes op kantoor

Wees niet verbaasd als de nieuwe vergadertafel fel reageert wanneer de gemoederen verhit raken. Dankzij technologische snufjes toont de werkplek van morgen zowel emotie als intelligentie.

26 december 2008

Delen

Help, de tafel blaft terug

Stel je voor dat je werkruimte reageert op wat je doet. Bijvoorbeeld je smartphone die vanzelf weet of je in meeting zit en dan alle binnenkomende telefoontjes tegenhoudt. Dat bespaart je heel wat vervelend gerinkel en getril.

Maar ook verlichting kan het werkleven heel wat aangenamer maken. Zo zorgt verlichting die tijdens vergaderingen witter kleurt en dus harder is voor meer concentratie. Geel licht is dan weer wat gemoedelijker als je aan het werken bent.

Laat je sporen na

Vloeren trekken in de toekomst dan weer een knipoog naar het verleden, de prehistorie zelfs. Bedrijven kunnen voor werknemers immers heel anonieme plaatsen zijn. Om dat te doorbreken, is de Footprint bedacht: een tegel gevuld met gel die je voetsporen weergeeft als je erover loopt. Die afdrukken blijven even staan zodat je kan zien welke route de werknemers voor jou hebben genomen. Waar niet of minder gelopen wordt, trekken de voetpaden vanzelf weer weg.

Een vergadertafel die emoties opvangt en daarop reageert is ook geen sciencefiction meer. De Reflex meet je toonhoogte en geeft in een lichtcirkel op de tafel de emotie van de spreker weer. Bij verhitte discussies zijn bijzondere taferelen dus gegarandeerd. Wedden dat je sommige collega's in een heel ander licht gaat zien?

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.