Bistro Beau Site: Zicht op zee

De Oostendse Bistro Beau Site is gevestigd in een prachtig art decogebouw dat in 2005 officieel uitgeroepen werd tot beschermd monument. Niet zo gek, want het gebouw uit 1949 beschikt over een majestueuze inkom, een mooie liftkooi en een belvedère met banken en windschermen.

6 maart 2012

Delen

Bistro Beau Site Oostende
Bistro Beau Site
Albert I Promenade 39
8400 Oostende
www.bistro-beau-site.be

Score: 3 / 5

Nog veel interessanter dan het gebouw is echter het uitzicht. Beau Site ligt op de zeedijk en het zicht op de golven is indrukwekkend. De werken op de Oostendse dijk die nu al meer dan een jaar aanslepen, verstoren dat panorama vandaag nog enigszins. Binnenkort zullen de herashekken hier plaatsmaken voor de breedste strook zeedijk in Oostende.

Het terras van Beau Site zit bijna vol maar het waait hard en er hangen dreigende wolken boven de dijk. Ik kies voor een plaatsje binnen. Het eethuis oogt helder en modern, met zijn witte muren en de vele schilderijen die er hangen. In het midden van de ruimte – die aanvoelt als een woonkamer – staat een groot boekenrek dat voornamelijk gevuld is met tijdschriften en oude kunstboeken. Het houtje bankje in de hoek en de grote centrale eettafel die vol kranten ligt, versterken het huiselijke karakter van de bistro. Het volledige oeuvre van Selah Sue wordt door de boxen gejaagd.

Papegaei

De bar is van mijn zicht afgesneden door het boekenrek en de bediening laat even op zich wachten. Op de kaart vind ik vooral pasta’s, slaatjes en belegd brood. Er is een aparte tapaskaart, met hapjes als gesmolten gorgonzola met peer, de traditionele albondigas, fetasalade of rivierkreeftjes met koriander (elk ongeveer 5 euro). Een kaasplankje met Belgische en Franse kazen is zowel in groot als in klein formaat te krijgen. De biersuggestie heet Papegaei, een artisanaal gebrouwen, blond bier uit Diksmuide. Ik bestel er eentje.

Mijn keuze voor de lunch valt op de garnaalkroketten (14 euro), maar die blijken allemaal nog maar net de deur uit. Dan maar het grof bruin brood met heilbot, rucola en kerstomaatjes (9,50 euro). Het donkere brood is in dikke plakken gesneden en kraakvers. De groentjes en de vis zijn netjes gepresenteerd.

Bistro Beau Site – Oostende 

De salade met zachte blauwe kaas, walnoten en zongedroogde tomaten (13 euro) oogt al even mooi. In een setting als deze proeft alles bovendien meteen een stuk beter. Ik bestel nog een koffie en reken af. De drie euro die ik te veel betaal, zie ik jammer genoeg niet meer terug. Ter info: Bistro Beau Site is open van 11 uur tot 19 uur. In het weekend kan je er terecht tot 22 uur.

Waar?


Grotere kaart weergeven  

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.